A mi Erzsébetvárosunk

984. Gyakorló elmebetegek

2020. március 13. - amier

Semjén Zsolt tegnap odaszólt, a közmédia ma tudatta,
hogy minden hétvégén lesz egy miseközvetítés a közmédiában. (168 óra

Még szerdán Gulyás Gergely az operatív törzs tájékoztatóján bejelentette a vírus miatti veszélyhelyzetet, egyúttal a kormány letiltotta a 100 főnél nagyobb beltéri rendezvények megtartását. Ezzel összefüggésben a nemzeti fővadász és miniszterelnök-helyettes előbb azt kérte, hogy a nagyobb templomokban misézzenek gyakrabban, majd a közmédia felé finoman jelezte, hogy "fontolják meg a szentmisék, istentiszteletek megfelelő közvetítését". Megfontolták.

semjen2020.jpg

Fotó: Semjén Zsolt / Facebook

Bzmeg! Ima meg Tízparancsolat! (Lásd.: Kásler, aki szerint az nem lesz beteg, aki betartja a tízparancsolatot). Nemzeti mészárlónknak az még véletlenül sem jutott eszébe, hogy a járvány idején egyáltalán ne tartsanak istentiszteletet, vagy hogy esetleg iskolai szünetet rendeljenek el a járványveszélyre való tekintettel. Na nem, az nem!

Gyakorló elmebetegeket választottak meg az emberek (már aki őket választotta), és most itt is van az eredménye. Mondjuk Semjént a kutya sem választotta, de akkor is…

Tanulságos napok ezek.

P.s.: Szerdán a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is mondta, hogy a koronavírus miatt nem zárják be az iskolákat. Egy szerda éjjel megjelent rendeletben meg is tiltották, hogy az igazgatók szembemenjenek velük. A kötelező házi karanténba kerülőkről a polgármesterek kötelesek gondoskodni – írja a hvg.hu. Mert rend van és fegyelem.

UPDATE 2020.03.13. 21:28 - Orbán Viktor 21:15-kor bejelentette, hogy hétfőtől új oktatási rend lép életbe, a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket, az igazgatónak be kell mennie, a tanároknak is folytatni kell a tanítást digitális eszközökkel. Megjegyzem, reggel a Kossuth Rádióban még azt üzente pedagógus szakszervezeteknek (akik ugyan- ezt javasolták), hogy ne nagyon ugráljanak, mert ha bezárás lesz, a tanárok mehetnek fizetés nélküli szabadságra. Tényleg tanulságos napok ezek.

***

Minden más beltéri rendezvény helyett misét. (…) Kormányunk betilt egyebek közt mindenféle, 100 főnél többet megmozgató beltéri rendezvényt. Kivéve persze a miséket — mi több, miniszterelnökünk helyettese éppen ezek gyakorítására szólít fel. AP ezt meghallva jó érzékkel hívta fel a figyelmet arra, hogy templomba amúgy is főleg az öregasszonyok járnak. Ha ott sikerül összeszedetni velük a vírust (ami rájuk különösen veszélyes) egy füst alatt nyugdíjat is kevesebbet kell majd fizetni. (via Fügedi Ubul)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5815519632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása