A mi Erzsébetvárosunk

968. Az élet nagy kérdései (1)

2020. január 25. - amier

Postaládánkba levelet – egy rövid észrevételt, és pár, jogosnak tűnő kérdést – fújt be a hideg januári szél, méghozzá az előző, Mostantól talált tárgy című posztunkhoz. Nem is vacakolnánk ezzel sokat, közreadjuk a levelet, hátha valaki tudja a válaszokat, és esetleg, netántán a közeljövőben meg is osztja velünk – na meg a Nyájas Olvasókkal. Íme:

klauzal_roller1.jpg

(Fotó: Roller van a járdán posztból)

Értem én, sőt még egyet is értek azzal, hogy a szanaszét dobált (és egyre idegesítőbb) rollerekkel kell valamit kezdeni, mert valóban nem normális, hogy úton-útfélen (földön, vízen, levegőben) ezekbe a – kerület lakosai által egészen biztosan soha nem használt – kütyükbe botlik az ember. Lehet, hogy szőrszálhasogató vagyok, de ezzel kapcsolatban azért lenne pár kérdésem, hogy ne csak megfoghatatlan, nesztek, örüljetek neki típusú valaminek nézzen ki ez az egész.

A kérdéseim az alábbiak:

  • Kik és mi alapján szedik össze a rolleket?
  • Csak az útban (pl. járdán) levőket gyűjtik be a "valakik"?
  • Ki fizeti a „valakiket” és a tárolást? Azaz, mennyibe kerül az önkormányzatnak (és nekünk) ezt a tevékenység?
  • Mi lakók is összeszedhetjük ezeket a rollereket? (Ha már talált tágy...)
  • Ha igen, hol lehet leadni?
  • Legvégül: miért nem a tulajdonos, az üzemeltető cég szedi össze?

Hát hirtelen és röviden ennyi lenne. És bár ezek nem tartoznak az élet nagy és alapvető kérdései közé (a válasz különben is 42), engem azért érdekelne a válasz. Üdvözlettel:

Egy belső-erzsébetvárosi lakó
(Cím a szerkesztőknél)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr10015427726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása