A mi Erzsébetvárosunk

967. Mostantól talált tárgy

2020. január 22. - amier

Még tavaly novemberben szóba került itt a blogon is (Roller van a járdán), hogy tavasz óta lépten-nyomon rollerezőkbe és a bárhol felvehető, ledobható elektromos rollerekbe botlik az ember. És hogy kezdeni kell valamit azzal, hogy használat után minden további nélkül szanaszét hagyják ezeket az eszközöket az amúgy is szűk kerületi járdákon.

e-roller1.jpg

Így aztán – első lépésként – a lakosság mindennapi életét befolyásoló és biztonságát jelentős mértékben veszélyeztető eszközök használatát nem tiltó, de használatát szabályozó rendelet lépett életbe tegnap. Azaz, a kerületben kialakult káosz egyik idegesítő elemét, a minden kontroll és egyeztetések nélkül használt e-rollereket mostantól begyűjtik, a jegyző talált tárgyként nyilvántartásba veszi, és a jogosult jelentkezéséig gondoskodik az őrzésükről.

Ezzel az intézkedéssel a helyzet normalizálása törekszünk. Aztán majd meglátjuk, hogy hogyan tovább.

Dr. Kispál Tibor, alpolgármester

***

Az elektromos rollerek és az ezekkel kapcsolatos vállalkozások hosszú ideje nagyon erős kritikát kapnak világszerte, nem csak Magyarországon. Ugyan a városi autóforgalom csökkenését várják ezektől az eszközöktől, a legtöbb helyen azonban komoly közlekedési problémákat okoz, nincs meg igazán a helyük, az emberek összevissza dobálva hagyják az utcákon, ráadásul annyira drága, hogy turistákon kívül nem igazán éri meg senkinek használni például a Lime szolgáltatását. (via Index)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr415421464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása