A mi Erzsébetvárosunk

972. Télapó is már el jő

2019. december 06. - amier

Jóestét, jó estét. Itt a december, a Télapó – vagy Mikulás, kinek, mi tetszik – is eljő már. És szerez sok-sok örömöt, meg meglepetést – nemcsak gyerekeknek, hanem mindenkinek. Van, aki csokit kap, van, aki mást. Van, akit kisorsolnak, és van, aki levelet ír. Merthogy a polgi is kirakta kiscsizmáját az ablakba, a belső-erzsébetvárosi gondok enyhítésére a közismerten Budapest kedvelő Télapóhoz Orbán Viktorhoz fordult segítségért. Úgy, de úgy izgulok, hogy mit kap(unk).

telapo.jpg

Kápa együttes: Télapó - Barátainknak, ismerőseinknek szeretettel...

Addig is, míg ez kiderül,  ízlelgessük lefekvéskor, elalvás előtt: kisorsolt lakó. (A hírek szerint ugyanis kihúzták a szerencsés nyertest, aki majd lakóként – a lehető legszélesebb körű társadalmi egyeztetés érdekében – egyedül képviselheti a Munkabizottságban a kerület 50 ezres népességét. Persze a kijelölt képviselőkön kívül.) Már önmagában az ilyen pillanatokért érdemes volt élni. Csupa ajándék, öröm az élet, éljen.

Mit ne mondjak, vidám, mókával teli Mikulás-nap lett az idei. És van egy olyan érzésem, hogy még egyáltalán nincs is vége…

Isten éltesse a Miklósokat!

P.s.: El ne feledjem, idén is lesz ám fenyőfa-osztás a Klauzál téren.

***

A Belső-Erzsébetvárosi Munkacsoport delegált tagjainak jelentkezése december 4-én, szerdán 16 óra 30 perckor lezárult; a lakók képviseletére 9 érvényes jelentkezés érkezett. A mai napon 10 óra 30 perckor kezdődő sorsoláson (…) Szabados Tamás lett a Munka- csoport delegált tagja. (Erzsébetváros Polgármesteri Hivatala)

UPDATE 2019.12.06 21:44 - Meglepetés! Borbélyné Bárdi Zsuzsanna (Momentum) ezzel kapcsolatban ezt tette közzé fb-oldalán: Valóban az képviseli legjobban a „bulinegyed” lakóinak érdekeit, aki a kocsmatulajdonosok alvállalkozójaként a környék takarítását végzi?

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8115341302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása