A mi Erzsébetvárosunk

968. Csak nagyon röviden

2019. november 24. - amier

Erzsébetváros új, ellenzéki többségű önkormányzata november 25-i képviselőtestületi ülésére külön-külön két rendeletmódosító előterjesztést is napirendre tűzött; mindkettő a Belső-Erzsébetvárosban működő többszáz vendéglátóegység éjszakai nyitvatartásának szabályozásáról szól(na).

testuleti_alakul2019-1.jpg

  1. Niedermüller Péter előterjesztése (4) egy objektív kritériumrendszer kidolgozását követően támogatná az éjfél utáni zárvatartást.
  2. Garai Dóra előterjesztése (14) egységesen bevezetné az éjféli zárórát.

A csendrendelet – mint legelső intézkedés – Niedermüller Péter hivatalos választási programjában is szerepelt. Az ellenzéki képviselők pedig 2017. október 3-án egyszer már megszavazták az egységes éjféli zárást.

A polgármester mostani előterjesztése egy kerekasztal-tanácskozást javasol, amelyen valamikor valamilyen megegyezés születik, és majd csak ezt követően lehet beszélni az éjféli záróráról. (Az előterjesztés szerint ezt megelőzően egyeztetni kell a vendéglátó- helyeket üzemeltető vállalkozókkal is.)

Nos, bő hat évvel ezelőtt láttunk már valami nagyon hasonlót. Meg is lett az eredménye. Hétfőn tehát – azaz holnap délután 15 órakor – testületi ülés lesz. Kíváncsian várom.

Payns

UPDATE 2019.11.25. 16:32 - Nem lesz januárban éjféli zár. Garai Dóra módosítását, mely 2020. január elsejétől bevezette volna az éjféli zárórát leszavazta a képviselő-testület. Elfogadták viszont Niedermüller előterjesztését; a következő hónapokban egy szakmai bizottságot állít fel, ahol egy kritériumrendszert dolgoznak ki, hogyan változzon a nyitva tartás a jövőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr615322646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása