A mi Erzsébetvárosunk

940. A hír igaz, csak…

2019. szeptember 02. - amier

A sajtó egy része napokon át önfeledten sulykolta, hogy egy másik kerület (Ferencváros) lokálpatriótái indítják rá az összefogás jelöltjére Hunvald Györgyöt. Aki ezzel becsapja az erzsébetvárosiakat, merthogy egy másik kerület civil szervezetének támogatásával indul önkormányzati választáson. 

hunvald2019-2.jpg

Nos, amennyire én tudom, ez éppen fordítva van. Hunvald körül kialakult egy civil ösz- szefogás (nem ejtőernyősökből, hanem a kerület lakóiból), de mivel az alakuló "ellenzéki összefogás" nagyon sokáig hitegette Hunvaldot (erre vigyáztak, és közben röhögtek a markukba), nem volt idő egyesületként bejegyeztetni magukat. Hunvald hiszékeny (ha úgy tetszik, hülye) volt: nem akarta elhinni, hogy írásos megállapodásokat sárba taposva teljesen kigolyózzák (mondhatnók, úgy kell neki).

Szóval, meg kellett kérni egy létező szervezetet, hogy fogadják be a csapatot. Erre a Lokálpatrióták voltak hajlandóak. Ha pedig a IX. kerületiek "indítottak volna rá" a VII.-re, akkor az ő embereikkel lenne tele a lista. Tudtommal egyikük sincs rajta.

Fügedi Ubul

P.s.: Niedermüller jól dolgozott Brüsszelben, de éppen ezért keveset lobbizott idehaza azért, hogy újra jó helyet kapjon a listán. Nem is kapott. Durva hiba volt azonban ide ejtőernyőzni, és elindítani az esélyes jelölt mellett. Keservesen meg fogjuk ezt bánni még valamennyien. Én már most bánom.

***

Tájékoztatásul. A Ferencvárosi Lokálpatriótákkal 13 éve van kapcsolatom. Erzsébetvárosi polgármesterként is támogattam a munkájukat, és vezetőjük is segítette az enyémet. A "Lokálpatrióták" olyan gyűjtőszervezet, amely reményeim szerint a közeljövőben minden kerületben megjelenik, hogy a helyi lakosok önszerveződésével érdemi eredményt érjen el a helyi választásokon. Mellékelem a ferencvárosi Lokálpatrióták közleményét — azért, hogy a sajtóban megjelenő rémhírekről, például az egyesület alapszabályáról lássuk a valóságot is. (Hunvald György)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr615036316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása