A mi Erzsébetvárosunk

893. Hétfői kis rövid

2019. április 15. - amier

Bő egy hónap – vagy ha úgy tetszik, már csak alig több mint egy hónap – van hátra az európai parlamenti (EP) választásig. Mi majdnem minden nap gyűjtjük az aláírásokat az MSZP-PM listájára, ma délelőtt például a Péterfy kórház előtt. Tegnap pedig házról-házra járva. És persze készülődünk az őszi önkormányzati választásra is, mert az sincs messze...

alairasgy2019-1.jpg

És ha már szóba került az önk.-i választás, itt egy részlet a Republikon Intézet március végi kutatásából: Az elmúlt évek parlamenti és önkormányzati választásai, valamint a közvé- lemény-kutatások eredményei alapján a budapesti kerületekben győzhetnek az ellenzéki polgármester-jelöltek. Ez azonban egyebek mellett nagyban függ attól is, hogy az ellenzéki együttműködésben végül hány párt vesz részt. A kutatásból az derül ki, hogy míg a budai hegyvidéki kerületekben és a belvárosban nehezebb az ellenzék feladata és a győzelemhez szélesebb körű együttműködésre van szükség, addig több pesti kerületben egyértelműen az ellenzéknek áll a zászló. Erzsébetvárost is – a VI. kerülettel együtt – a győzelemre esélyes kerületek közé sorolták. A teljes elemzés itt olvasható.

Devosa Gábor, önkormányzati képviselő

***

Apropó, választás: Érdekes interjút adott a Népszavának Gáva Krisztián, a Nemzeti Választási Iroda elnökhelyettese. Többek közt azt mondta, a választási irodáknak sem kapacitásuk, sem felhatalmazásuk nincs arra, hogy az ajánlóíveken szereplő aláírások hitelességét ellenőrizzék. Az elnökhelyettes azt is elismerte, nem látnak bele a külföldi lakcímjegyzékekbe, ezért aztán arról sincs információjuk, hogy szerepelnek-e halottak a névjegyzékekben. Megnyugtató, nem?

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8014765662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása