A mi Erzsébetvárosunk

828. Harminc éve is?

2018. október 02. - amier

Hétfőn Orbán Viktor ismét beugrott a parlamentbe, és még válaszolt is néhány ellenzéki képviselő azonnali kérdésére az Országgyűlés ülésén. Arra, hogy miért repked szerteszét Európában egy, az állami közbeszerzéseken sorra milliárdokat elnyerő és elnyelő jó barátja magángépével azt válaszolta: Harminc éve is így mentem, jövő héten is így fogok menni! És hogy ezután is fog focimeccsre járni.

orban1988-1.jpg

Rendben, értem. Ha nem tetszik, meghosszabbítják Bicskéig. Most már csak az érdekelne – hogy ha jól számolom, harminc évvel ezelőtt 1988-at írtunk – akkoriban kinek a gépén repkedhetett meccsekre az akkor még igencsak ifjú Orbán Viktor? Ja, és kinek a pénzén?

“Szeretném látni azt az embert, aki engem le tud kötelezni.” (Orbán Viktor, magyar kormányfő a parlamenti ülésen.) Hmmm. És ő?

Az utazás módját firtató kérdésre Orbán Viktor érdemben nem válaszolt. Helyette érdemes elolvasni ezt Gomperz Tanástól a HVG-n. (Aki meg úgy érzi, hogy ez nincs így rendben, az csatlakozzon ehhez a kezdeményezéshez.)

Payns

***

Orbánról egy hete az Átlátszó írta meg, hogy egy Bombardier Global 6000 típusú luxus magánrepülőgépen utazott el Várnába a MOL Vidi Ludgorec elleni meccsére. Később Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnök Népszavának adott válaszából derült ki, hogy az útját a magyar futballklub tulajdonosa, a cégeivel közpénzmilliárdokat nyerő Garancsi fizette. (via 168 óra)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8714277451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása