A mi Erzsébetvárosunk

791. Létükkel zavarják

2018. június 13. - amier

„Fidesz megkéri önmagát, vésse már bele az alaptákolmányba,
hogy tilos hajléktalannak lenni.”  

Bajkai Istvánnak, a közpénzzel kitömött egykori alpolgármesterünknek tegnap délután volt pofája bátorsága kiállni és sajtótájékoztatót tartani arról, hogy ő (mint beterjesztő) és a fidesz alkotmányba foglalná, tilos legyen életvitelszerűen közterületen tartózkodni, és betiltanák a hajléktalanságot. Mert Bajkai szerint manapság ebben a kutyanagy jólétben minden megadatott a hajléktalanoknak, hogy ne legyenek hajléktalanok. Mert bőven van elegendő nappali és éjjeli szállás, különben is „a közmunkaprogramban mindenki részt vehet, hogy magáról, szállásáról gondoskodni tudjon.”

hajlektalansag2018.jpg

Aha. Mert ugye a közmunkásbér 54 ezer forintjából csudajó lakhatást és egzisztenciát lehet teremteni, ahogy ezt az egyik leggazdagabb fideszes képviselő a tizenkét kilónyi ara- nya mögül nyilván pontosan tudja. Mint ahogy gondolom azt is tudja, egy albérleti szoba 50-70 ezer forintba kerül a fővá- rosban. Megjegyzem, május elsejével ismét lejárt a kilakoltatási moratórium, folynak a kilakoltatások, egyre többen kerülnek az utcára…

Eközben ez a közpénzen dajdajozó, közbeszerzésekből kib@szottul jól élő ügyvédfenomén meg úgy beszél a hajléktalanságról, mintha az egy választott állapot lenne, vagy mintha csak direkt szórakozásból válna valaki azzá, hogy őt meg a fideszes cimboráit bosszantsa.

Vajon hová tűnt Bajkai korábbi fenenagy "szociális érzékenysége", amivel Teréz anyába oltott Róbert bácsiként osztogatta a rászorulóknak az ingyen tejet, tojást, sonkát meg min- dent, ami csak a keze ügyébe került?!

Pfejj!

dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

P.s.: Bajkai egy régi fideszes slágertémát porolt le, ez összefügghet azzal, hogy júliusban önkormányzati választásokat tartanak Józsefvárosban, ahol az ellenzék egységesen a füg- getlen Győri Pétert támogatja. Győri a hajléktalanokat segítő Menhely Alapítvány vezetője, a Fidesz médiája és a „közmédia” pedig hetek óta azt mantrázza, hogy hajlétalantanyává züllesztené a VIII. kerületet. (via 444.hu)

***

A kormány 2011-ben már megpróbálta betiltani a hajléktalanságot, akkor a szabálysértési törvényt módosították, ami szabálysértéssé minősítette a közterület életvitelszerű lakha- tásra való használatát. Ezt az Alkotmánybíróság 2012-ben megsemmisítette és alkotmány ellenesnek nyilvánította. Ezután a Fővárosi Önkormányzat hozott egy olyan rendeletet, ami kimondta, hogy „az életvitelszerűen megvalósuló közterületi tartózkodás jogellenes- nek minősül" – ezt a Kúria semmisítette meg 2014-ben. (Index)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5214046016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása