A mi Erzsébetvárosunk

665. Európa első e-fája

2017. június 02. - amier

Nem tudom, mennyire közismert, hogy a franciaországi Nevers lassan már tíz éve a kerület egyik testvérvárosa. Ahol most épp e-fát „ültettek”, méghozzá Európa legelső e-fáját. A városközpontban található, napenergiával működő „fánál” mobiltelefont lehet feltölteni, vezeték nélküli interneten böngészni vagy egyszerűen csak az árnyékba húzódni a nap elől. Az izraeli sivatag akácfája által ihletett futurista építmény friss levegőt is fúj, de elektromos kerékpár feltöltésére is alkalmas – számolt be az örömhírről az MTI.

nevers_fa1.jpg

“Ez annak a jelképe, hogy a város 2014 óta elkötelezett a digitális technika iránt” – mondta Denis Thuriot, Nevers polgármestere, aki feladatának tekinti a digitális gazdaság fejlesztésének népszerűsítését városában.

nevers_fa2.jpg

Fotók: Philippe Desmazes

Az első működő e-fát (e-Tree) a 2015 decemberében tartott párizsi klímakonferencia keretében mutatták be, s ezt a fát ültették most el Nevers-ben. Jelenleg a világ tucatnyi városában működik a mesterséges fa. Magyarországon nyilván az ilyet is simán kivágnák. (via Magyar Narancs)

 dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

***

És fa minálunk a kerületben: 1 hét után tűnt el a kettétörött fa lombkoronája a Rózsa utca 14. alatti lakóház elől. Nem túl szakszerűen. Talán az illetékesek helyrehozzák és lekezelik a törzsén keletkezett sérüléseket. (Kispál Tibor)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5112559789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása