A mi Erzsébetvárosunk

652. Tiltakozó lakók

2017. április 24. - amier

Egyre kevésbé vidám hírek kerülnek fel a Klauzáliára, bemutatva a „bulinegyed” állandó lakóinak cseppet sem vidám, ámde egyre sz@rabb mindennapjait. Itt egy újabb eset – nem nagy ügy, csak éppen egyre lehetetlenebbé teszi a normális életet – a képet az alábbi megjegyzéssel két napja tették fel a fb-oldalukra: "Az éjszakai bulizás után hajnalban filmesek érkeztek. Bőgnek az aggregátorok, dübörög a kamion motorja. Jó reggelt..."

klauzalia20170422.jpg

Aztán, ha mindez nem lenne elég, a szemét, kosz, hangoskodás után most egyre súlyosabb problémának tűnik Belső-Erzsébetvárosban a dílerek jelenléte (is). Ha hinni lehet az ott lakóknak – és mért ne lehetne – akkor most már tényleg igen cudar a helyzet, és senki nem tesz semmit. Illetve, maguk a mostani állapotok ellen tiltakozó lakók próbálkoznak, már be is adták kérelmüket az önkormányzathoz, és rendkívüli közmeghallgatást akarnak. A szervezők fő célja annak az önkormányzati rendeletnek a visszavonatása, amely lehetővé tette a bulinegyed felfutását és fennmaradását.

Tegnap (április 19.) a bulinegyed visszásságai ellen szerveződő lakók egy részének aláírásával beadtuk a rendkívüli közmeghallgatásra irányuló kérésünket és a válaszra váró kérdéseinket az önkormányzathoz. Az összegyűjtött több száz aláírást tartalmazó íveket magunknál tartjuk, mert többen ezt kérték, és mi tiszteletben tartjuk a támogatóink személyes adatait. Szükség és beleegyezés esetén bemutatjuk. Az aláírásokat továbbra is gyűjtjük. Május 20-ig van most ideje Vattamány Zsolt polgármesternek kitűzni a közmeghallgatás időpontját. Ellenkező esetben alternatív közmeghallgatást tartunk, mondjuk például a polgármesteri hivatal előtt. Kérjük a velünk egyetértő lakótársainkat támogassanak aktívan bennünket. A hírekről, fejleményekről ezen a fórumon adunk majd tájékoztatást, kérem osszák meg minél nagyobb kőrben. A fő cél minden rossz elindítója: a 9/2013-as (II.22.) rendelet visszavonása. (Lásd.: Klauzália fb-csoport)

Feltettük mi is, hátha így többekhez eljut…

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4512450973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása