A mi Erzsébetvárosunk

Kazinczy utca 11.

2017. március 11. - amier

1908 és 1910 között Polgár Károly építőmérnök, a Magyar Általános Ingatlan Bank Rt. és az Archimedes Építkezési Rt. igazgatója és Kiss Ferenc borkereskedő, az Architekton Ingatlan Építkezés és Értékesítési Rt. igazgatósági tagjának megrendelésére Vágó József tervei alapján épült szecessziós lakóház. Friedler Ármin drogériás – miután 1914-ben megvette a házat – 1920-ban nemcsak átalakíttatta tulajdonát, hanem Sándor Imre tervei szerint egy újabb emeletet építtetett a házra.

kazi11-1.jpg

kazi11-2.jpg

A homlokzata alapján igényesnek látszó polgári bérház belülről inkább egy bérkaszárnya benyomását kelti, de ennek ellenére is tartogat néhány meglepetést, a lépcsőházi színes üvegablakok például Róth Miksa műhelyéből kerültek ki.

kazi11-3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr912329811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása