A mi Erzsébetvárosunk

623. Tűnt idők …

2017. január 27. - amier

Herceg, ne gondolj napra, évre,
hol vannak ők, ne kérdje szó;
felel a refrén, visszakérdve:
de hol van a tavalyi hó?!
(Villon: Ballada tűnt idők asszonyairól) 

Az elmúlt napokban a Demokratikus Koalíció (DK) országos elnöksége feloszlatta a párt VI-VII. kerületi (a budapesti 5. választókörzet) elnökségét. A DK szóvivője, Gréczy Zsolt a 24.hu-nak világossá tette: a VII. kerületiek óvatlansága volt az elnökség feloszlatásának az oka. Az erzsébetvárosiak ugyanis olyan választási együttműködési megállapodást készítettek elő 2019-re az Erzsébetvárosban, amelyre nem volt felhatalmazásuk. 

olah_szombat2.jpg

Dr. Oláh Lajos az MSZP lakossági központjában, még 2014 márciusában

„A DK nem köt megállapodást Hunvald Györggyel” - mondta Gréczy a lapnak. Ezzel arra utalt, hogy a volt erzsébetvárosi polgármester egyre egyértelműbben a visszatérésre készül a 2019-es önkormányzati választásokon.

A DK egyetlen egyéniben megválasztott országgyűlési képviselője 2014-ben itt lett megválasztva. Sokat dolgoztam(tunk) érte, akkor még nem volt ilyen finnyás némely „politikus”. Nem tudom lesz-e megállapodás a 2018-as országgyűlési választásokra (bízom benne, hogy lesz), de az a DK szóvivőjének nyilatkozatából egyértelműen kiderült, hogy dolgom, (mint Hunvald György) nem sok lesz, ha esetleg DK-s jelölt indul itt. (Hunvald György véleménye minderről a Hunvald-blogon)

P.s.: A témában ma délután pedig ez a cikk jelent meg a 24.hu-n: A Demokratikus Koalíció VI.-VII. kerületi vezetése szerint nem igaz, hogy a pártelnökség a Hunvald Györgyékkel kötött helyi együttműködési megállapodás miatt csapott le rájuk. Szerintük a valódi ok az, hogy etikai eljárást kezdeményeztek Oláh Lajos, a DK országgyűlési képviselője ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3212159631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása