A mi Erzsébetvárosunk

581. Kertész - Dob utca sarok

2016. szeptember 23. - amier

Kicsivel több, mint egy hete került fel a fészbukra egy fotó a Kertész és a Dob utca sarkán folyó gázos munkálatokról. Illetve az akkor már napok óta nemfolyó munkálatokról, meg a jókora, ámde magányosan álldogáló munkagödörről. A képhez a következő megjegyzést fűzte dr. Kispál Tibor: "A Kertész és Dob utca saroknál talán már vége felé jár a túrás. És lesz gáz.” Egy ottani lakó markáns megjegyzése mindehhez: „Van (gáz) a kurvaéletbe, van. 2 hete úgy van az a nagy gödör, de vagy 5 napja egy munkást sem látni (erre)felé. Vajon meddig fog az a gödör ott ácsingózni?” (Megj.: mindez 9 napja íródott...)

kertesz_dob2016-1.jpg

kertesz_dob2016-2.jpg

Nos, ez utóbbi, valahogy jogosnak tűnő kérdésre mi nem igazán tudunk válaszolni, a fentebb említett a gödör még mindig ott áll csövestől, mindenestől, viszont tegnapi ott jártunkkor épp lázas munkálkodás folyt körülötte az utcában. Pontosabban a már több- ször, többféleképpen megénekelt Dob utcában, ott túrtak a népek szorgosan, az utcát meg meglepetésszerűen hol lezárták, hol meg nem – az autósok legnagyobb örömére. De leg- alább túrtak, dolgoztak. És majd csak vége lesz ennek is. Egyszer. Valamikor. Netántán.

kertesz_dob2016-3.jpg

kertesz_dob2016-4.jpg

(A képeket – és még egy párat – nagyobb méretben feltettük fb-oldalunkra is, ott mindenki megnézheti, nem hantáztunk, tényleg láttunk munkásokat arrafelé.)

Csak kérdeném akkora nagy tisztelettel, amekkora már nincs is: biztos, hogy mindezt – még ha fontos is a gázcsőcsere – így, ennyi időre elhúzva kell csinálni?

Payns

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6611738271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azlok23 2016.09.28. 12:36:00

Ma megkérdeztem az egyik munkásembert, azt mondja az előírások miatt kell csomó ideig betemetni aztán újra felnyitni, nyomáspróbázni egész nap közben figyelni a műszereket, stb… De az első szakaszt talán pár napon belül betemetik végleg.
+++ azt is mondta, hogy ott cserélik a vezetékeket, ahol elvileg 1-2 éven belül lesz teljes útfelújítás.
süti beállítások módosítása