A mi Erzsébetvárosunk

Murányi utca 12. - üzletház

2016. február 18. - amier

1989/90-ben épült Garay Üzletház a Garay utca (Garay u. 45.), a Murányi utca és a Garay tér sarkán. Az 1882. évi telek- és házjegyzék szerint a külterületi ingatlanon legkorábban egy Zier Andrásné, Demel Antónia tulajdonában lévő földszintes lakóház állt. Az ingatlan 1884-ben Sinn János György vendéglős tulajdonában került, aki a házat jelentősen kibő- víttette és emeletesre átépíttette. Ismeretlen időpontban bontották le.

muranyi12-2.jpg

Az Építőipari Beruházási Vállalat (ÉPBER) már 1988-ban bőszen hirdette a lapokban a "tervszinten kidolgozott építményrészeket", mégpedig "kiskereskedelmi üzlethelyiségek és emeleti irodák számára". A következő évben – szintén hirdetésekben – azt ígérték, hogy a négyemeletes épület építkezése 1989. II. negyedévében indult, befejezése pedig 1990 novemberére várható. Úgy tűnik, ezt egyetlen másodpercnyi késedelem nélkül tudták is hozni, (lásd. Kurír, 1990. november 8.) hiszen a megjelölt időpontban a Philips-termékeket árusító Holland Rt. már innen, a Garay utca 45-ből próbálta elpasszolni a videomagnót és a tévét.

(A pontosításért és a kiegészítésekért köszönet Vincze Miklósnak.)

muranyi12-1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr78400160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vincze Miklós [grofjardanhazy] · http://24.hu/author/vinczem/ 2019.12.27. 21:19:59

Az Építőipari Beruházási Vállalat (ÉPBER) már 1988-ban bőszen hirdette a lapokban a "tervszinten kidolgozott építményrészeket", mégpedig "kiskereskedelmi üzlethelyiségek és emeleti irodák számára", így alapvetően furcsának tűnt a fenti posztban megjelölt "1995 körül".

Főleg, hogy a következő évben – szintén hirdetésekben – azt ígérték, hogy a négyemeletes épület építkezése 1989. II. negyedévében indult, befejezése pedig 1990. novemberére várható.

Úgy tűnik, ezt egyetlen másodpercnyi késedelem nélkül tudták is hozni, (ld. Kurír, 1990. november 8.) hiszen a megjelölt időpontban a Philips-termékeket árusító Holland Rt. már innen, a Garay utca 45-ből (az épület valódi címe) próbálta elpasszolni a videomagnót és a tévét.
süti beállítások módosítása