A mi Erzsébetvárosunk

Marek József utca 24.

2016. február 18. - amier

1895 körül épült 3 emeletes eklektikus lakóház, közelmúltban felújított homlokzattal. Tervezőjéről és építőjéről nem őriz adatot a Fővárosi Levéltár. Az 1896-97 évi budapesti házjegyzék szerint az ingatlan Deutsch J. József és neje tulajdonában volt, nagy a valószínűsége, hogy a ma itt álló ház építtetői is ők voltak.

merek24-1.jpg

merek24-2.jpg

A homlokzat szimmetrikus a kapu tengelyére, a földszinten két nagyobb üzletportál talál- ható, mindegyik íves záródású. Az első és második emeletek között osztópárkány nincs, ezek együtt érvényesülnek, a legkiemelkedőbb elem a homlokzaton az első emeleti ablakok felett látható díszítmény. A második emelet már kissé visszafogottabb díszítésű, a legfelső szinten a díszítmények leegyszerűsödnek jelzés értékű nyíláskeretezésre.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr228400106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása