A mi Erzsébetvárosunk

495. Terrorvészhelyzet?

2016. január 13. - amier

Igen, terrorveszély-helyzetet is kihirdethet a jövőben a kormány. Erről kedden, a honvédelmi miniszter által kezdeményezett ötpárti egyeztetés után beszélt a fideszes Gulyás Gergely. A kormány szerint az európai biztonsági helyzet megváltozására tekintettel szükséges a terrorveszélyhelyzetre vonatkozó egyértelmű alaptörvényi szabályozás – mondta Gulyás. Engem meg nagyon felhúzott Gulyás cinizmusa. Itt egy írás, amíg nem tiltják be. A bloggal együtt.

***

Tegnap Strasbourgban elvetették azt a törvényt, ami a TEK-nek megengedte, hogy engedély nélkül bárkit lehallgathasson, megfigyelhessen. Ugyanazon a napon a Fidesz-KDNP most már minden jogunkat megszüntető törvényjavaslat „egyeztetésére” hívott össze megbeszélést.

menekult_rend1.jpg

Mi lehet az „egyeztetés” eredménye? Az alaptörvénynek nevezett sokszor módosított „gránitszilárdságú” irományba új rendkívüli helyzetet vehetne fel. A terrorveszélyre hivatkozva legalább 60 napra felfüggeszthetők a következő jogaink:

  • mozgásszabadság,
  • postai és internetforgalom,
  • gyülekezési jog,
  • külföldiek beutazása,
  • médiatartalmak ellenőrzése (cenzúra),
  • üzemanyag fogyasztás korlátozása,
  • kitelepítés.

Egyidejűleg bevethetik ellenünk a katonaságot is. „Garancia” lenne, hogy a köztársasági elnököt (ő az egyik kollégiumi szobatárs) és az országgyűlés állandó bizottságait „tájékoztatná” a kormány.

A Jobbiknak tetszett az ötlet, csak még tanulmányozza a javaslatot. Az LMP elveti ezt. Az MSZP nem vett részt az „egyeztetésen”, mert nem adták oda előzetesen a javaslat szövegét.

Az MSZP saját javaslatot nyújt be, ami a magyar embereknek több biztonságot ad, nem csak a terroristákkal szemben, hanem az önkényeskedő kormánnyal szemben is. Ne feledjük, hogy a nyáron bevezettek egy újfajta veszélyhelyzetet a menekültek miatt. Ma már egyetlen menekült sincs az országban, de a 6 megyére kihirdetett veszélyhelyzet megmaradt, mert „a határ túloldalán vannak menekültek”. Tehát a menekültek számához kötött állapot azért áll fenn, mert a túloldalon vannak emberek. Csak kérdezem: mi lesz az érlelődő egészségügyi és pedagógus sztrájk sorsa? Mi lesz a választással, ha éppen beleesne a 60 napba?

Ideje lenne felébredni, és a kormánnyal kötött szerződést felmondani. Amíg van rá lehetőség.

Gergely József

***

Kijárási tilalom lesz, gyülekezési tilalom lesz, ha úgy akarják. Az elképzelt optimista vitapartnernek ez ügyben már csak egy érve lehetne – az, hogy ezek az intézkedések csak terrorvészhelyzetben lépnek életbe. Hát van egy rossz hírem. Tetszik tudni, mikor van terrorvészhelyzet? Amikor a kormánynak úgy tetszik, pontosan akkor. (Szele T. / huppa)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr398268466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása