A mi Erzsébetvárosunk

489. Nyomorsor 2015.

2015. december 26. - amier

„Szőnyeg alá söpört szegénység.” (Marosán Bence)

Eltűnt szegények kígyóztak a Blahán – És akkor most a karácsonyról, másképp. Soha ennyi rászoruló nem állt még sorba december 24-én (meg 25-én és 26-án) a Blahán. Ételt osztottak, a krisnások többezer adag meleg ebéddel és élelmiszercsomaggal igyekeztek könnyebbé tenni a rászorulók karácsonyát. Pedig Magyarországon nincsenek szegények. Meg éhezők sincsenek. Legalább is a kormány nyilatkozatai szerint. Tessék megnézni a videót. Amit látni, és amit hallani, az sokkoló. Szánjon rá öt percet.

Évről évre dőlnek meg a rekordok, és ismétlődnek meg ezek a szívszorító jelenetek: emberek százai állnak sorba családostul, gyerekestül az ételosztásnál. Nyomorsor és nyomorsors. És ez csak a jéghegy csúcsa, ennél jóval több szenvedés még a kamerák elé sem kerül. Mert hogy Magyarország jobban teljesít. Na, menjetek ti a büdös francba!

 ***

Hosszú sorok az ételosztás harmadik napján is. Bárki, aki beállt a sorba és kért karszalagot, az ebédet is kapott. A krisnások napi 1600 emberre kaptak engedélyt, és ennyinek ki is osztották az ételre jogosító karszalagot. Karácsonykor májkrémes kenyeret ettek – ezt mondta az egyik sorban álló anyuka a Blaha Lujza téri ételosztáson. Volt, aki harmadik napja itt evett, különben nem lett volna mit. Ez a magyar karácsony 2015-ben. (A szegénység valós alakulásáról ebben a cikkben olvashat.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr58202428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása