A mi Erzsébetvárosunk

István út 30.

2015. október 15. - amier

1886/87-ben Szőke György vállalkozó megrendelésére Hosztalek Károly tervezte és építette egyemeletes, félig visszabontott lakóház. 1961-ben államosítással került a „köz”, majd a rendszerváltozás után az önkormányzat tulajdonába.

istvan_rom1.jpg

istvan_rom3.jpg

Sokáig szociális bérlakásoknak adott helyet, majd a ház felét lebontották és a helyén álló foghíjtelek hosszú ideig az önkormányzattal köztisztasági feladatok ellátására szerződő Kamilla Kht. telephelye volt. 2007-ben szóba került, hogy az MSZP itt, ezen a telken építi fel új székházát, aztán ebből se lett semmi.

istvan_rom2.jpg

Jelenlegi (2015 nyara) állapot: kitört ablakok, elfalazott ajtó és ablaknyílások, rothadó házbelső. A kerítésen látható kiírás szerint az udvar jelenleg valamilyen parkolóként működik (?) vagy fog működni...

UPDATE 2016.03.14. - Ennyi volt, az összes fenti kérdés feleslegessé vált: a ház 130 éves létezés után a napokban bontásra került, csak hatalmas téglahalmok tornyosulnak a helyén. Már nem romház, csak sima rommező…

istvan30_leb1.jpg

istvan30_leb2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr747971755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása