A mi Erzsébetvárosunk

Dózsa György út 72.

2015. szeptember 26. - amier

1896-ban Lipthay Lajos takarékpénztári igazgató számára épült – a Peterdy utca felé hosszan elnyúló – háromemeletes eklektikus bérház a Peterdy utca (Peterdy u. 40.) és a Dózsa György út sarkán. Tervezőjéről és építőjéről nem őriz adatot a Fővárosi Levéltár.

dozsa72-3.jpg

dozsa72-4.jpg

Réges-régen a földszintjén volt az "eredeti" Paprika vendéglő. Az ősöreg intézmény előtt anno minden évben a május elsejéken elvonult a munkásosztály. Akkoriban a Peterdy utca felé néző kirakatban egy hatalmas akvárium állt, vastag, ám rozsdásodó fémprofilokkal, tele pontyokkal, amelyek aztán a vendégek tányérján végezték. Meg voltak népi kerámiák mindenfelé, tört mettlachi burkolat a padlón és cigarettafüstben barnává pácolódott falak.

dozsa72-2.jpg

És ez volt hosszú évekig Antal Imre törzshelye is. Később áttette székhelyét a Damjanich utcai Piroska vendéglőbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr777838140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása