A mi Erzsébetvárosunk

423. Szegények – gazdagok

2015. június 30. - amier

07.jpg„Több szomszédunknál, így például Romániában és Szlovéniában is ülnek politikusok börtönben vesztegetés miatt, ezért a közélet tisztaságára kiemelten oda kell figyelnünk.” (Trócsányi László)

***

1. Szegények. Óóóó, azok nincsenek, mert…

A múlt héten a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közölte, hogy megszünteti a létminimum számítást, merthogy szerintük az nem mutatja jól és hitelesen a szegénységet. Már tavaly sem közölték a mutatót, amivel olyan találgatásokra adtak okot, miszerint bizony a magyar családok jó egyharmada él súlyos nélkülözésben. Tehát: ha túl sok a szegény, szüntesd meg a létminimum számítást!

tiborcz_orban1.jpg

2. Gazdagok. Óóóó, azok vannak, de…

A rendőrség mellett már az Európai Csalásellenes Hivatal (OLAF) is nyomoz Tiborcz István volt cége ellen, gyanús közbeszerzése miatt – tudta meg az Index (ezt az OLAF hivatalosan még nem erősítette meg). Arról a rendkívül magas áron dolgozó, sikeres cégről van szó (lásd.: előző poszt), melyet a miniszterelnök veje, Tiborcz István a családját ért támadások miatt eladott a Várkert Bazár felújítójának. Majd vett egy új céget. Tehát: villámgyorsan add el a gyanússá vált cégedet, majd vegyél egy másikat!

Hát így vannak mifelénk szegények (azaz, ők nincsenek), és így vannak gazdagok. Na, ők tényleg vannak. A végére pedig desszertnek ajánlom mindenki szíves figyelmébe még ezt a cikket is a HVG-ről: Lopnak, és büszkék rá. Nem jó ez így, emberek.

Dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

P.s.: alig várom azt a fészbuk-posztot, amelyben Rasi beszól az OLAF-nak. Sajátlábilag.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr37586600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása