A mi Erzsébetvárosunk

395. Barbár úr

2015. április 29. - amier

03.jpgAz elmúlt napokban két megdöbbentő hírt hallhattunk. Az egyik a beván- dorlásról szóló „nemzeti konzultáció”. Csak az utolsó kérdést nézzük meg: „Egyetért-e Ön a magyar kormánnyal abban, hogy a bevándorlás helyett inkább a magyar családok és a születendő gyermekek támogatására van szükség?” Tehát a kérdező miniszterelnök – ő hagyta jóvá a kérdéseket – szembeállítja a bevándorlókat a magyar családokkal.

Magyarországra gazdasági célból kevés bevándorló jön. Itt csak belépnek az unióba és villámgyorsan mennek tovább barátságos országokba. Érdemes elgondolkodni, hogy miért nem vagyunk olyan hely, ahova nagyon nyomorult körülmények közül sem jönnek szívesen.Viszont sok menekült jön, akik az életüket mentik. Otthon az állam vagy terrorista bandák megölnek, megerőszakolnak embereket, aki tud, elmenekül.

Tőlük megtagadni a befogadást, bűn.

orban2015a.jpg

Ezzel szemben nem tapasztaljuk, hogy a magyar állam mindent megtesz a hazai családok és születendő gyermekek támogatására. Ennek sok jele van, eredménye a több százezer éhező család, éhező gyerek, meg a gazdasági menekültjeink. Tisztességes miniszterelnök mindkét célt fontosnak tartaná.

A másik hír arról szól, hogy a miniszterelnök szerint „a halálbüntetés kérdését napirenden kell tartani”, ez visszatartana a gyilkosságtól.

A középkori Angliában a tolvajokat – ha elkapták – akasztással büntették és remélték a visszatartó hatást. Az akasztást néző közönségben nyugodtan tudtak „dolgozni” a zseb- tolvajok, miközben elkapott társukat felakasztották. Ennyit a visszatartó hatásról. Ahol ma is van halálbüntetés, mindig vannak újabb halálos ítéletek, mert nem alkalmas a bűnmeg- előzésre. A Fidesz a bűnmegelőzést csak a büntetések súlyosbításában látja, teljesen sikertelenül. Arról nem is beszélve, hogy a halálbüntetést nagyon sok nemzetközi jogot sértene.

A fenti két hír után már látom, hogy a szélsőjobbos párt vezetője feloszlatja pártját, mert a Fidesz minden „ötletüket” elveszi, hogy maga valósítsa meg. De legalább a szélsőséges párt szavazóit megnyeri.

Gergely József

***

Lakner Zoltán: Orbán szerint a halálbüntetés "tartozzon ismét a nemzeti jogalkotás hatáskörébe" (2002), az erről szóló vita lehetséges, de "nem időszerű" (2012), "megérne egy misét" (2014), "napirenden kell tartani" (2015).

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr147413348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása