A mi Erzsébetvárosunk

370. Nyers halat enni

2015. március 06. - amier

Amikor egy társadalom pingvinek kezébe kerül, akkor hajlamos lehet arra, hogy elkezdjen totyogni és nyers halat enni. (Vincent-blog)

Csodák márpedig nincsenek, a héten (ahogy várható volt) megszavazta a parlament, hogy tizenöt helyett 30 évre titkosítsák a paksi szerződéseket. Mert ami jár ugye, az jár, a kétharmad meg kétharmad. A napokban az ATV-n a Paksi atomerőművel kapcsolatosan volt egy beszélgetés, és ehhez volt egy videóbejátszás is. Ez:

"Nem lehet az oroszokkal olyan megállapodást kötni, vagy olyan szerződést aláírni, amelyet tíz évre titkosítanak" – mondja az ember, aki sohasem hazudott. A sosemhazudó ember arról is beszél a felvételen, hogy „Ez a mi életünk. Ez nem a kormány biznisze, ez a mi életünk, kedves barátaim. És aki elveszi tőlünk és a választott képviselőktől a valóság megismerésének jogát, 48 órával az aláírás előtt jelenti be, hogy egyáltalán valami készülődik, az valójában puccsot hajt végre a magyar alkotmányos rend, a magyar népképviselők, és az egész magyar néppel szemben.”

Gondolom azt már mindenki kitalálta (na jó, a feliratból is látni), hogy Orbán Viktor mindezt nem ma, s nem is tegnap mondta, hanem hét évvel ezelőtt, 2008-ban, az akkori népszavazási kampányban. Ma egészen mást mond, és ma már kormányon egészen mást gondol a magyar népről, mint egykoron – ellenzékben.

Így aztán – ha minden így marad – nincs más hátra, mint hogy nézegessük és hallgassuk szorgalmasan hol a mai, hol pedig a 7 évvel ezelőtti Orbán Viktort. Aztán kezdjünk el mi is totyogni és nyers halat enni.

Devosa Gábor

***

Akiknek mindez nem volt elég, azoknak itt van a remek beszéd autotune verziója – lehet énekelgetni úton-útfélen, kocsiban, kertben, esetleg haverokkal pálinkázás közben.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr437245659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása