A mi Erzsébetvárosunk

360. Meddig bulinegyed?

2015. február 14. - amier

Régen nem látott barátommal találkoztam, aki az Erzsébet körúton lakik. Magáról mesélt, de mintha másoktól is hallottam volna már a történetet. A házukban újabb kocsma nyílt. Eddig is volt az utcán zaj, terasz, részegek, utcán hányók, szexelők. Most már az is előfordul, hogy a felesége hazamenni sem tud, mert részegek támaszkodnak a kapujukba. A kaputelefont sem tudja elérni, feltelefonálva a férjének, hogy segítsen bemenni.

bulinegyed3.jpg

Fotó: Hajdú D. András - Origo

A házban hostel is működik. Amikor kialakították két lakás összenyitásával, elbontották a főfalakat is, hogy másutt legyenek a szobák. A lakók kérték a hatóság segítségét – a főfalbontás veszélyt okoz –, de ők csak széttárták a karjukat. Akárhova mennek, írnak panaszokat, senki sem válaszol: önkormányzat, rendőr, hatóság, stb.

Ki törődik a lakókkal? Ki intézkedik a problémák megoldásában? Ki hajtatja végre a törvényt? Egyáltalán, ki válaszol egy segélykiáltásra? És meddig tart a bulinegyed, aminek nemzetközi hírére különböző vezetők olyan büszkék?

Gergely József

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr967174295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Géza911 2015.02.17. 22:03:49

Kedves József! Többségben van az ellenzék a testületben. A polgármester úrtól guruló forintok számolgatása helyett inkább oldják meg ezt a problémát. Nagyon furcsa, hogy Devosa és Kispál urak a polgi minden előterjesztését megszavazzák. Eklatáns példa az ERVA vezér Csomor Sándor 5 évre történt újbóli kinevezése. Így nyírják ki az MSZP végleg a kerületben. Nem mintha nagy kár lenne érte.

Szép napot!

Géza

gergelyjózsef 2015.02.19. 21:02:22

@Géza911: Kedves Géza911! Kispál Tibor képviselő úr várja a Piros pontban az önkormányzati munkáról szóló beszélgetésre.
süti beállítások módosítása