A mi Erzsébetvárosunk

132. Mai napi kiborítós

2014. április 28. - amier

07.jpgNa kérem tisztelettel és kurvanagy alázattal! Egy rég nem látott fiatal ismerősöm, barátom (mondjuk ma már nem annyira fiatal, mint 15-20 éve) Facebook-oldalán írta meg a napokban az alábbi történetet. Tessék szíves lenni gondolkodva elolvasni, aztán megint csak elgondolkodni az egészen. Meghogy itt nálunk Ersébetvárosban (esetleg Józsefvárosban) van-e ennek az egésznek valamiféle aktualitása.

Közben itt van még egy az elmúlt napok hírei közül: nagy vihart váltott ki a Gyulai Törvényszék ítélete és indoklása, amelyben a bírónő elutasította a Szebb Jövőért Egyesület feloszlatását és cigánybűnözésről értekezett hosszasan…

***

Rendhagyó módon ma délelőtt volt a gyerek kézilabda edzése. 8-kor leadtuk, és 10 körül mentünk vissza. Ahogy megérkeztünk, arra lettünk figyelmesek, hogy négy(!) rendőr fog közre két cigánygyereket, egy olyan 8 éves meg egy 14 éves formát, a nagyobbikat épp' nyomják fel a kocsira és rugdossák szét a lábát. Kérdeztük a többi szülőtől, hogy itt meg mi van. Hát az van, hogy bejöttek a gyerekek lopni, de az egyik szülő észrevette őket.

romak_ismersz.jpg

Közben vége lett az edzésnek, a gyerekek átöltöztek, mentünk az autóhoz. Ahogy kijöttünk az iskolából, azt láttuk, hogy az egyik rendőr hátulról(!) lever két kurva nagy sallert a nagyobbik gyereknek. Forgattuk a szemünket, aztán a végül odamentünk megkérdezni, hogy ezt így akkor most mégis hogy gondolják, ez-e a megoldás, vagy mi van?

A rendőr azt bírta mondani, hogy nem tudnak mit csinálni. A civilben lévő közterület-felügyelő apuka azt mondta, hogy ha tehetné, ő verné szarrá őket. Amikor a párom feltette a kérdést, hogy ugyan miért nem mennek ki a cigánysorra megkérdezni, hogy ezt ki és hogyan gondolta, akkor meg csak a nagy kussolás volt a válasz.

A következőket gondolom:
1) nem azért jöttek lopni, mert cigányok, hanem erre nevelték őket.
2) nem azért jöttek lopni, mert cigányok, hanem mert ránézésre is kurva csórók: egy márkás cipő meg mindig csábító.
3) a rendőrök ismét bizonyították, hogy csicska gecik: egyszerűbb megverni a két gyereket és beleszarni a papírmunkába, mintsem kimenni a sorra.
4) azzal, hogy megverik a gyerekeket, 3 fontos dolgot érnek el: i) jobban fogják gyűlölni a rendőröket, ii) jobban fogják gyűlölni a nemcigányokat, iii) ugyanúgy eljönnek majd lopni, csak óvatosabban.
5) nap-mint-nap egyre nehezebb elmagyarázni az itthoni gyereknek, hogy az, hogy kiből mi lesz, az nem a színeken múlik.

Aki úgy gondolja, hogy cigánysimogató-nemzetárulónak tart, az nyugodtan töröljön a faszba, nem lesz sértődés, sőt megköszönöm.

Az eddig tartó, eredeti bejegyzés végén egy kommentben elhangzik a kérdés: …és a megoldás? A válasz: Nem kell egy túlképzett Colombo-nak lenni ahhoz, hogy egy pár nyilvánvaló kérdést feltegyenek: 1. Honnan tudtad, hogy ma itt lesz az edzés? (a mai volt az első alkalom, hogy szombaton volt, és hogy itt volt) 2. Ki küldött? 3. Kinek akartad eladni a cuccot? 4. Mikor és mit ettél utoljára?

***

Somogyi Zoltán tegnap szintén a Facebook-on: A gyulai bírónő szerint cigány az, aki törvénytelenséget követett el. Magyarországon ezt, szerinte így használjuk, nem nemzetiségre. Nos, akkor az alkotmányellenesen működött Magyar Gárda tagjai cigányok. Továbbá cigány maga a bírónő, aki alkotmányba ütköző ítéletet hozott. Cigány az összes újságíró, aki elvesztett valaha egy sajtópert. Cigány, aki egy forintot is ellopott a nemzeti költségvetésből. Cigány mindenki, aki egyszer is elfelejtett számlát kérni egy lakásfelújítá- son, blokkot a piacon. Mondjuk ki: mindannyian cigányok vagyunk.

a Szerk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr316093703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔bаtyu♔ 2014.04.28. 15:01:23

A rendőröknek meg kellett volna a cigánygyerekeknek adni a reklamáló apuka címét, majd egy dicséret után el kellett volna engedniük.

Az ilyen ostobák soha nem értik meg, hogy a cigánynak is jobb ma két kurva nagy füles, mint holnap 2 év javító.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.04.28. 15:07:39

"A gyulai bírónő szerint cigány az, aki törvénytelenséget követett el. Magyarországon ezt, szerinte így használjuk, nem nemzetiségre."

Gratulálok! Mert nem ezt mondta. Szövegértelmezésből egyes!

Abban az egyben igazad van, hogy gyereket (függetlenül, hogy roma/nem roma) nem szabad megütni, sőt rendőrnek meg egyáltalán nem szabad ütögetnie a letartóztatottat.

Az ötleteidről annyit: menj ki te a cigánysorra kérdezősködni :) Amúgy meg, ha törvénytisztelő állampolgár vagy, jelentsd fel a rendőrt túlkapásért...Bár nem hinném, hogy megtennéd...

ígyszeretlek 2014.04.28. 15:12:31

@jobbdemokrata: Csak kérdem: nem a rendőrök dolga kimenni a cigánysorra?

♔bаtyu♔ 2014.04.28. 15:16:15

@ígyszeretlek: Ki sem mernek már menni. Mire bebizonyítják, hogy a kék lámpával nem félemlítették meg a cigányokat, mind a kettő munkanélküli.

Köszönhetően a liberálisoknak. Ezért szívtad amúgy meg te is, mert ha azt mondod, hogy megtámadott három Magyar gárdista, két perc alatt fékez melletted a rendőrautó. Ha viszont azt mondod, hogy 3 cigány, nem kapkodják el, hiszen bajuk lehet belőle.

Lovag Mihály 2014.04.28. 15:35:15

én nem vagyok cigány, ne vetítsd rám a saját dolgaidat. és igazad van, nemcsak a gyerekeket kellett volna megverni, hanem a "szülőket" is. azokat jobban.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.04.28. 15:45:17

@ígyszeretlek: Látod. A rendőrök nem mernek kimenni, ezért kell a gárda!

Dr. Valentin Narcisse 2014.05.04. 20:57:14

Kedves blogíró! Kérem tegyen rendet! Akiket meg ezek a patkány népek terrorizálnak, azokat hagyja, hogy megvédjék magukat. Nem azért lop, mert cigány? De. Más miért nem lop, miért nem viselkedik állatként? Mert szegény? Más miért nem szegény? Aki mégis az, az mégis miért követ el még így is kisebb eséllyel bűncselekményt. Nem csak attól cigány valaki, mert sötétebb a bőre. Az ilyen ostoba liberális barmok, mint ennek a posztnak az írója azt nem értik, hogy a genetika nem csak a bőrszínre van hatással. Elfogadok én bármilyen barnabőrűt, ha normálisan viselkedik. 100-ból egy.
süti beállítások módosítása