A mi Erzsébetvárosunk

76. Heti kérdéseink 4.

2014. február 04. - amier

02.jpgMi lesz a Klauzál téri csarnokkal?

Ez év elejétől felmondták a Klauzál téri csarnokban és előterében lévő árusok bérletét, miközben a Spar zavartalanul működik. Mi történt? Mikor lesz a felújítás? Miért volt ilyen sürgős a bérlemények bezárása?

A Klauzál téri csarnok felújítása régóta esedékes. A csarnokot a kilencvenes éve eleje óta a Spar, – illetve jogelődje – bérli. Tárgyalások indultak a bérlemény egy részének megvásárlásáról, és a csarnok felújításáról. Közel a megállapodás, amely szerint a csarnok egy része a Spar tulajdona lesz, itt marad a jelenlegi hipermarket. Ugyancsak a belső részen lesz a hagyományos piac, továbbra is önkormányzati üzemeltetésben. A vételár felhasználásával felújítják az egész csarnokot. Eddig elkészült a szerződések tervezete, felmondtak a bérlőknek, az önkormányzati bérletek a felújítás idejére szünetelnek. Az árusok elmehettek volna a Garay téri piacra, de ezt nem fogadták el.

2014-02-04 09.18.43.jpg

2014-02-04 09.09.32.jpg

Önkormányzati információk szerint még szükséges a 2014-es költségvetés elfogadása és bizonyos testületi döntések – ez megtörténhet néhány napon belül. Ezt követi a felújítási közbeszerzés kiírása, idén áprilisra tervezik a munkák kezdetét és 2015 februárjára a befejezést. Megállapodtak a Klauzál tér 11. társasházzal, az ő udvarukon voltak eddig az árusok és itt lesz a felújítás alatt az építkezéshez szükséges tárolóhely.

2014-02-04 09.08.42.jpg

2014-02-04 09.09.13.jpg

Remélhetjük, hogy jövő márciusban már az új hipermarketben és az új piacon vásárolhatunk? Ez nem csak a vásárolni vágyóknak fontos, de ettől függ a Klauzál tér felújításának az indulása is.

Gergely József - önkormányzati képviselő

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr915798347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása