A mi Erzsébetvárosunk

A példa statuálása [202.]

2022. február 21. - amier

Harminc NAV-os szállt ki Iványi Gáborékhoz házkutatási paranccsal. (HVG

Ma reggel 30 fegyveressel vonult ki a NAV Iványi Gáborhoz házkutatni – gondolom a rendkívül veszélyes „bűnöző” miatt kellett ekkora haderőt felvonultatni az Oltalom Karitatív Egyesület irodáihoz a Dankó utcába. Hadházy Ákos a mai fb-bejegyzésében – többek közt – felvázolta, mire számíthatunk a választásig még hátralevő időben.

ivanyi2022.jpg

Ez lesz a következő hetek forgatókönyve: a kormány minden mocskos eszközt bevet a zajkeltésre és terelésre, hogy minél kevesebb figyelem jusson a lényegre, az iszonyatos korrupcióra, tolvajok mérhetetlen gazdagodására, az elszabaduló inflációra, a tanárok kilátástalan helyzetére, a tragikus halálozási adatokra.

A mai napon a NAV-ot használta fel, hogy egy hetvenéves lelkészt megalázva terelje el a figyelmet ma például Völner Pálról és Matolcsyék iszonyatos gazdagodásáról. Tudták, hogy a parlamentben téma lesz Völner és tudták, hogy a sajtóban téma lesz a Matolcsy-klán vagyona, ezért lépni kellett.

És léptek is. A maguk jól begyakorolt módján. Nehogy azt higgyék már Iványiék, hogy itt a kánaán, és most végre békén hagyják őket. Hát nem. A terelés, a példa statuálása – és egyáltalán nem mellésen – a bosszú mindennél fontosabb.

Egy nehéz nap krónikája a Dankó utcában – HVG képgaléria.

P.s.: Délután és este több százan tüntettek Iványi Gáborék mellett. A tüntetés végén Iványi a helyzet abszurditására rávilágítva elmondta: a létrát, amin az újságírók bemász- tak a Dankó utcai épületbe – ahonnan megpróbálta kizárni őket a hatóság – lefoglalta a NAV. És hozzátette: ha a mai nap után a hatóság akadályozása miatt pénzbüntetést kapna, kéri, hogy ne szervezzenek neki gyűjtést, nem akarja befizetni, inkább leüli.

Iványi több mint negyven éve jegyeztette be a MET-et, egyházi státuszukat azonban 2012-ben elvonta a kormány, amit azóta sem hajlandóak rendezni. Az elmúlt tíz évben komoly tartozásokat halmozott fel a MET a közművek felé, tavaly februárban pedig a szervezet egyes intézményeire összesen több mint 246 millió forintos bírságot szabott ki a NAV. Iványi évek óta, következetesen azt mondja, hogy azért nem tudják kifizetni a tartozásaikat, mert ők sem kapják meg a magyar államtól nekik járó támogatásokat.

Miután délelőtt kivonult hozzájuk a NAV, délután több ellenzéki politikussal együtt végül bejutott Iványi a helyszínre. A hétfői eseményekről a Telexnek is nyilatkozott a lelkész, beszámolónkat az Iványi mellett rendezett esti tüntetésről itt olvashatjaebben a cikk- ben pedig összefoglaltuk, hogyan került szembe a lelkész Orbán Viktor rendszerével az elmúlt tíz évben. (via Telex)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6417718046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása