A mi Erzsébetvárosunk

Erzsébet körút 21.

2016. március 17. - amier

1888-ban Paulheim József tervei szerint épült – eredeti formájában kétemeletes – neo- reneszánsz bérház, a kivitelező Greiner J. volt. 1929-ben Hoepfner Guido tervei alapján a Magyarországi Munkások Rokkantsegélyező és Nyugdíjegyesülete megrendelésére át- építették, a legfelső emelet is ekkor került a házra.

erzsi21-1.jpg

erzsi21-2.jpg

erzsi21-3.jpg

Eredeti, oroszlánfej-díszes kapu, a kapubejárót két oldalról toszkán oszlopok fogják közre. Maga a homlokzat kváderezett. Az alaprajz téglalap formájú, középen egy szintén téglalap alakú belső udvarral, mely az egyik legszebb a körúton.  

erzsi21-4.jpg

Egykor a Viktória gyógyszertár is a ház földszintjén működött, az első emeleten pedig már több mint 60 éve működik a Sasvári Zongoraműhely. Ennél romantikusabb helyet egy zongorakészítőnek aligha lehetne elképzelni…

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr528490298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása