A mi Erzsébetvárosunk

Kertész utca 30. - iskola

2016. február 15. - amier

A Budapesti Székesfőváros megrendelésére 1910/11-ben Reischl Gusztáv tervei szerint épült szecessziós iskolaépület. A Belső-erzsébetvárosi Általános Iskola, Szakközépiskola és Szakiskola ezen a néven 2003. július 1-jén két igen nagy múltú intézményből jött létre, majd felvette az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola nevet.

kertesz30-1.jpg

Az összeolvadt iskolák egyike nem volt más, mint az 1889-ben alakult Kertész utcai polgári, majd később informatikai és művészeti szakközépiskola. Az iskola múltjára emlékezve egyaránt sorolhatunk híres tanárokat és tanulókat. Itt tanított Öveges József és Füst Milán, Karinthy Frigyes és Rejtő Jenő is.

kertesz_suli2.jpg

kertesz_suli1.jpg

(Fotó: Neopaint)

Az iskola nemrégiben történt felújítását követően 2014-ben a Neopaint csapata megfestette az épület belső udvarának homlokzatát – és olyan jól sikerült a tűzfal, hogy első ránézésre észre sem lehet venni, melyik falról is van szó...

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr728391512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sandor Fenyes 2017.10.24. 14:53:53

Halló innen a messzi Németországból!
Tudom, hogy "különleges" a kérdésem, de lehet valahol találni öreg, nem, bocsánat régi tablóképeket?
Az 1964-ben végzett osztályokról keresek tablót, vagy esetleg ostálynévsort. sajnos már nem emlékszem, hogy milyen "betüs" volt az osztályom.
Szívélyes Üdvözlettel Buxtehudeból!
Fényes Sándor
s@ndor.info

amier 2017.10.30. 17:31:58

@Sandor Fenyes: Üdv!
Szerintünk az iskolával kellene felvenni a kapcsolatot, nekik biztos (remélhetőleg) meg vannak a régi tablóképek, ill. osztálynévsor, ők valószínűleg tudnak segíteni.
süti beállítások módosítása