A mi Erzsébetvárosunk

Klauzál utca 15.

2015. október 18. - amier

Feldmár Dávid fakereskedő megbízásából Hild Károly építette ezt a klasszicista lakóházat 1870-ben, ugyanő toldotta meg 1874-ben egy emelettel. A későbbiekben jelentős változta- tás az épületen nem történt, nagyjából ma is a XIX. század utolsó harmadában kialakított állapotot őrzi. 1882-ben tulajdonosa Auerbach Mórné, sz. Brunner Anna volt, 1910-től özv. Berger Mórné, 1928-től pedig Székely Fülöp tulajdonában található az ingatlan.

klauzal15-1.jpg

klauzal15-2.jpg

Az épület műemléki védelem alá került a Klauzál utca 7. szám alatti lakóházzal egyidőben, elvileg mint a Klauzál utcában fennmaradt, a Kiegyezés utáni kisvárosias beépítés szép példája, különleges hangulatának őrzője. Csakhogy állapota mára már rendkívül leromlott és igencsak elkeserítő…

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr217986401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása