A mi Erzsébetvárosunk

384. A károsultak napja

2015. április 04. - amier

05.jpgMegvan a Quaestor károsultak kárpótlása!?
Az illetékes ügyész a napokban roppant büszkén nyilatkozta, hogy két hét alatt 160 milliárd forint értékű vagyont foglaltak le, miközben a feljelentés 150 milliárdról szól. Csakhogy ebben a nyilatkozatban két probléma van szerintem. Az egyik a „két hét” alatti végrehajtás.

Ebből látszik, hogy Rogán hazudott, hogy a sürgősséggel bevitt törvény-tervezetének soron kívüli elfogadása a zár alá vétel érdekében kell. Rajta kívül mindenki tudta, hogy az éppen érvényes jogszabályi keretben is lehetséges az intézkedés. Az ügyészség is így járt el.

A másik a 160 milliárdos érték. Azt nem tudni, hogy ennek mekkora része az eltűnt 150 milliárd készpénz. tehát a többi értékpapír, ingatlan, autó. Az értékpapíroknál nem a ráírt szám a mértékadó, hanem a piacképessége. Ingatlanoknál, autóknál is előbb el kell adni, azután lesz pénz. Kérdés, hogy például a Győri ETO stadion eladásánál mekkora verseny lesz? Nem akarok régi ügyeket idekeverni, de az ügyészségi ingatlanérték becslést azért az élet – meg a bíróság – többször felülírta.

qaestorban.jpg

Szóval nem lehetnek nyugodtak a Quaestor-károsultak, mert nem tudni mekkora a zár alá vett vagyon tényleges értéke, mikor lesz értékesíthető, és ebből mindenkinek jut-e a kárának megfelelő összeg. És nem lehetünk nyugodtak, mi összes többi ember sem, mert nagy maszatolás zajlik az orrunk előtt. Meddig?

"Április 11-én, szombaton délután öt órára a Batthyány-örökmécseshez hívunk mindenkit, hogy együtt fejezzük ki szolidaritásunkat a károsultakért!”

Gergely József

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr937338674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása