A mi Erzsébetvárosunk

270. Utánuk az özönvíz?

2014. szeptember 15. - amier

A Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottság szeptember 15-i, mai ülésének egyik előterjesztéséből az az olvasó érzése, hogy a Fidesz készül az október 12-i (le)váltásra. Most elköltik a tartalékot, aztán lesz, ami lesz. Az Erzsébetváros Kft. két beruházáshoz kéri tartalékának a felhasználását. A Rottenbiller utca 43-45. alatti sportpálya felújítása (ez a volt Janikovszky!) 27 millió + áfa és a Király utca 11. kulturális központ felszerelése kb. 25 millió + áfa összegnek az önkormányzat a 35 %-t előlegezi, a többit – kb. 50 millió – adja a Kft. az eredménytartalékából. Majd egyszer visszakapja az önkormányzattól.

kasszasopres3.jpg

Hogy miért ilyen sürgős a dolog? Mindkét beruházást 2014. október 10-ig kell átadni. Ez véletlenül két nappal van a választás előtt. Ha mi nyerünk, oldjuk meg, ha meg valami csoda folytán véletlenül Vattamányék maradnának hatalmon, majd egyszer visszafizetik.

A kasszasöprés szándéka volt érezhető egy korábbi döntésükből is. Itt lazán odaadnak kb. 23 milliót egy elég nagyvonalú leírás alapján (mellékeljük) a 2014. október 11-i Garay téri rendezvényre. Ez véletlenül a választás előtti nap.

Hogy mit is kell csinálni 23 millióért? Hát ezt...

kasszasopres1.jpgkasszasopres2.jpg

Gergely József képviselő

***

A bizottsági ülés ma reggel 8-ra volt meghirdetve, az előterjesztést elfogadták. (Az elfogadást előre lehetett tudni, de határozatképesség is kellett hozzá.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr756700837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása