A mi Erzsébetvárosunk

Hétvégi sajtószemlélődés [282.]

2022. november 18. - amier

Sajtóhír1: Janikovszky Évaról nevezte el a Dob utca 37. sz. telken – lánykori nevén 15-ös tömb – három éve kialakított parkot Erzsébetváros képviselőtestülete november 16-án megtartott ülésén – írja a 24.hu. A javaslatot a fideszes képviselők ellenszavazatával és tartózkodásával fogadták el.

janikovszky_park.jpg

Semmi bajom azzal, hogy Janikovszkyról parkot neveznek el, sőt. Csakhát ez semmit nem old meg a létező problémákból, ez csak a cselekvés látszatának fenntartása. Értem én, hogy sokkal könnyebb teret elnevezni, ilyen-olyan díjakat hetente átadni, itt-ott csiribirizni, mint a gondokkal-bajokkal (kocsmák, kocsmahordák, éjszakai ordítozás, mindent elborító szemét, stb.) bíbelődni, csak épp ez utóbbiak valahogy sokkal jobban érdeklik/érdekelnék a kerület még megmaradt lakóit, mint teszem azt, mi a neve egy 2019 nyarán(!) átadott térnek. De ne legyünk ünneprontók, örüljünk.

Sajtóhír2: Bajkai kezdeményezésére feloszlatják a Fidesz választókerületi szervezetét. (Nincs itt semmi látnivaló, így kell kiszorítani az ellenfeleket, régi, bevált módszer…)
Sajtóhír3: A Jobbik volt alelnöke belépett a Momentumba. Önkoris képviselőként nálunk „maradandót” alkotott. (Lásd.: D-nap és a csodás "népszavazást" ötlete. Nem lennék meglepődve, ha a 2024-es önkori választáson ismét feltűnne a kerületben…)
Sajtóhír4: A DK-ban folytatja a Párbeszéd erzsébetvárosi alpolgármestere. A polgármes- terrel közös céljaik hatékonyabb elérése érdekében. (Hát izé… erre most mit mondjon az ember? Hogy költözzenek össze, akkor még ennél is hatékonyabbak lennének?!)

Egy szó mint száz, tologatják, cserélgetik a bútorokat, elkezdődött a helyezkedés a túlélésért: Bajkai leszámolást feloszlatást kezdeményezett, a volt jobbikos Stummer János momentumos(!), az egykor LMP-s, párbeszédes Szücs Balázs pedig DK-s lett. Az MSZP meg eladta a kerületi irodáját (amely közösségi térként is működött), mert ugye, minek is az. Komolyan mondom, nagy öröm látni, hogy micsoda elvhű, hozzáértő és tettrekész politikusok vezetik a kerületet.

Kellemes hétvégét mindenkinek.

Payns

P.s.: Készülődnek a 2024-es önkormányzati választásra, a pártcsinovnyikok önfeledten helyezkednek. Itt lenne az ideje a helyi civilek (bármelyik) támogatására a pártpolitikusok helyett. Normális helyen – nem nálunk – ez úgy működik ugyanis, hogy az önkori válasz- táson az országos pártok nem lenyomják a helyi civileket, hanem támogatják azokat; akik ezt aztán az országos választáson viszonozzák. Gondoljátok meg, proletárok!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1117982240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása