A mi Erzsébetvárosunk

Ürítés, kifelé [189.]

2021. december 17. - amier

A Kúria szerint is ki kell adnia a minisztériumnak a tavaly áprilisi kórházkiürítésről szóló dokumentumot. (Telex

Dr. Kásler nevű miniszterünk tavaly április idusa előtt és valami elképesztően rövid határidővel kiüríttette a kórházi ágyak 60 %-át. Nem mintha erre járványügyileg bármi szükség lett volna; egyszerűen csak élvezte, hogy ő még ezt is megteheti.

kasler2021.jpg

Folyamatos ápolásra szoruló betegeket küldtek haza tucatjával. Az egy-egy ilyen esetről beszámoló írások alapján nem túlzás, ha ezt az intézkedést tömeggyilkosságnak nevezzük (csoportos emberölés előre megfontolt szándékkal, aljas indokból, különös kegyetlenséggel). A határidőt nem teljesítő kórházigazgatókat kirúgta.

Az utasítást titkosították, majd Kásler szemérmetlenül letagadta, hogy valaha is elrendelt volna ilyesmiket. ("Volt ilyen utasítás", de azt nem ő írta alá.) A dokumentum kiadását a minisztérium megtagadta arra hivatkozva, hogy az más rendelkezéseket készít elő — bármilyen megdöbbentő is, de a magyar gyakorlatban ez hivatkozási alap.

Védhetetlen álláspontjuk védelmében egészen a Kúriáig elmentek — de most a Kúria döntése jogerős.

Ez persze nem jelenti azt, hogy az utasítást ki fogják adni. Személyes tippem, hogy helyette egy vaskosan cenzorált példányt adnak át — olyant, amelyen egyebek mellett az elrendelő/aláíró nevét és pozícióját is kitakarják. De legalább úgy érezhetjük, hogy a jogállam intézményei működnek.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2116786964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása