A mi Erzsébetvárosunk

Isten malmai lassan őrölnek [184.]

2021. december 01. - amier

Pénzmosás miatt razziáztak egy malajziai üzletembernél,
akitől lélegeztetőgépeket vett a magyar kormány. (Telex

Pár napja számolt be arról a malajziai sajtó, hogy az ottani nyomozó hatóságok razziát tartottak Vinod Sekhar malajziai üzletember irodáiban pénzmosás és adóelkerülés gyanúja miatt. Nos, ez így önmagában nem igazán izgalmas, Malajzia messze van, különben is van elég saját bajunk.

lelegezteto_sekhar.jpg

Csakhogy „véletlenül” épp ez a derék maláj üzletember volt a magyar kormány legfon- tosabb partnere a tavalyi botrányos lélegeztetőgép-vásárlásban, amikor is az összesen több mint 300 milliárd forintos beszerzés során nagyon drágán, nagyon sok berendezést vettünk Kínától – majd’ mindig közvetítők beiktatásával. És köztük a legnagyobb Sekhar volt, tőle – pontosabban: a GR Technologies elnevezésű cégén keresztül – 178 milliárd forintnak megfelelő összegért vásároltak Szíjjártóék 6 258 darab lélegeztetőgépet.

Csak emlékeztetőül: Tompos Márton (a Momentum teréz- és erzsébetvárosi jelöltje volt az ellenzéki előválasztáson) még augusztus elején utánajárt ennek a több mint gyanús „üzletnek”, és egy videóban mutatta be a maláj üzletembert meg a túlárazott vásárlást.

A lényeg:

Sikerült úgy méregdrága kínai lélegeztetőgépeket vásárolnia a külügynek, hogy bár van közvetlen kapcsolat hozzájuk, mégis beiktattak egy olyan malajziai közvetítőt, akiről bárki pár perces Google-kereséssel megmond- ja, hogy szélhámos.

Sekhar aztán jachtot és magánrepülőt vett a magyar adófizetők így elherdált pénzén. Érdekes módon mind a mai napig semmit nem hallani, hogy a remek „üzlet” lebonyo- lítója, a külgazdasági és külügyminiszter bármit is nyikkant volna minderről.

Mint Sekhar példája is mutatja, isten malmai lassan őrölnek. De őrölnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1916771010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása