A mi Erzsébetvárosunk

Kis napi gyalázat [123.]

2021. május 18. - amier

A parlament megszavazta a CEU-t elüldöző törvény módosítását. A kormány a felsőoktatási törvénynek arra a részére adott be módosítót, ami a CEU-t távozásra kényszerítette Budapestről. (via Telex

Egy kormányzat, amely elüldözi a nyugati világ egyik legfontosabb egyetemét, helyette viszont meginvitálja, és a legelszántabb ellenzéki erőfeszítésekkel szemben is letelepíti egy diktatúra egyetemét. ("Itt mi vagyunk kormányon! itt mi diktálunk! Nehogy már az ellenzék akarjon kormányozni helyettünk" -- felkiáltással).

ceu2021.jpg

Magyarországnak annyiszor sikerült már 1914 óta a történelem rossz oldalára állnia.

A 21. században, ami részben a demokráciák és diktatúrák szembenállásáról fog szólni, egyértelműen van jó és rossz oldal. Egy rendszeren belül az állampolgárok individuális szabadságfoka nő vagy csökken. Ilyen egyszerű. Nem kell és nem is szabad ezt túlkomp- likálni. Az a rendszer, amely csökkenti az állampolgárok individuális szabadságfokát egyértelműen rossz, amelyik pedig növeli, az egyértelműen jó.

A jelenlegi magyar kormány pedig egyértelműen a történelem rossz oldalára állt. A jövő évi választás arról is fog szólni, hogy sikerül-e visszaterelni Magyarországot a történelem jó oldalára.

Marosán Bence Péter

P.s.: Kerek négyzet. Kínai demokrácia. Pozsonyban már megtapasztalták, hogy a kínai intézményrendszer mennyire nem tűri a kritikus hangokat.

*

A Telex-cikk margójára: Nesze semmi, fogd meg jól! Alig négy év kellett ahhoz, hogy a nyilvánvaló justizmordokat kigyomlálják az amúgy teljesen fölösleges törvényből. (Ha már mindenáron törvényben akarják szabályozni, mi lehet egyetem Magyarországon, inkább a Nagy Lajos Király Magánegyetemhez és a Szent Korona Szabadegyetemhez hasonló, akkreditálatlan kóklerságoknak kéne az "egyetem" cím félrevezető használatát megtiltani). Az meg hát teljesen nyilvánvaló, Hogy Soros György soha nem tervezett semmi olyasmit, amit Lázár vízionál. Ebben az ügyben is elmondható róla, hogy vagy hülye, vagy hazudik. (Szerintem mindkettő, de én elfogult vagyok.) via Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr216565380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása