A mi Erzsébetvárosunk

Nyitás, némi ellentmondással [115.]

2021. április 22. - amier

Ha minden jól megy, szombattól változik a kijárási tilalom kezdete – legalább is Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője ezt mondta a csütörtöki Kormányinfón. Meg azt is mondta, hogy ha elérjük a 3,5 millió beoltott embert, akkor a vendéglátóhelyek teraszai is kinyithatnak ugyanezen a napon. (A teraszok este fél 10-ig tarthatnak nyitva, a kijárási korlátozás pedig egy órával később, 23 órától lép életbe.)

terasznyitas2.jpg

A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Ezek után nekem már csak annyi lenne a kérdésem, hogy ha kinyithatnak a teraszok, akkor azzal együtt ugye megszűnik az ingyen parkolás is?

P.s.: Némi ellentmondást vélek felfedezni, hogy ugyanekkor őszig meghosszabbítja a kormány a veszélyhelyzetet. A kedden (szokás szerint) késő este benyújtott módosító indoklása szerint „az új vírusvariánsok” miatt van szükségük továbbra is a teljhatalomra. Hogy meddig, annak pontos időpontja nem szerepel a javaslatban, csak annyi, hogy "a 2021. évi őszi országgyűlési ülésszak első ülésnapját követő 15. napon" veszti hatályát. Az őszi ülésszak szeptember 1-én kezdődik, de az első ülésnapot a házelnök szabja meg – írja még a Magyar Narancs.

*

A hetedik kerület nem áldoz be parkolóhelyeket a teraszok javára. Ahogy arról ko- rábban írtunk, azt követően, hogy Orbán Viktor jelezte, 3,5 millió beoltottnál nyithatnak a teraszok, Terézvárosban bejelentették, hogy ingyenes parkolóhelyeket szabadítanak fel azért, hogy azok is nyithassanak teraszt, akiknek nem volt korábban erre lehetősége. Hasonlóan lépett Ferencváros és Józsefváros is. (via Telex)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8516510146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása