A mi Erzsébetvárosunk

Az éjfél utáni nyitvatartásról [112.]

2021. április 13. - amier

Holnap a hírek szerint testületi ülés képviselői egyeztető megbeszélés lesz, ahol 4. napirendi pontként szerepel az üzletek éjfél utáni nyitvatartásáról szóló rendelet módosítása. Az előterjesztés lényege, hogy minden üzlet, amely a kritériumrendelet indulásakor kérvényezte az éjszakai nyitvatartást – amint a kormány engedi a járvány utáni nyitást – az önkormányzat minden külön kérelmezés nélkül, automatikusan hosszabbítsa meg azt erre az évre. Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy az érintett üzleteknek az év végéig nem kell újra engedélyért folyamodniuk.

teraszok_nyitva.jpg

Minderről – többek közt – a Klauzália fb-oldalán Garai Dóra a következőket írta:

Ezt az egyesületünk alapból nem támogatja, hiszen a rendelet bevezetése utáni majd' minden hétvégén bejárásokat tartottunk, ahol azt tapasz- taltuk, hogy számos helyen nem tartották be a szabályokat. (…) Így a mi javaslatunk az volt, hogy a rendészet által a tesztidőszak alatt figyel- meztetésben részesített helyeknek legalább ne automatikusan járjon a kedvezmény. Sajnos azonban a vendéglátás elvérzésén lamentáló munkacsoport az automatikus hozzájárulásokat (a mi delegáltunkat leszámítva) csont nélkül megszavazta. Ezzel az előterjesztéssel így ebben a formában nem értek egyet.

DE:

Immáron másodjára nyújtottam be a fenti eredeti rendelethez módosító javaslatként a teraszok egységesítésére vonatkozó javaslatunkat, melynek lényege, hogy a vendéglátó egységek teraszai ne legyenek függetleníthe- tőek az üzlettől és az üzemeltetőtől, azaz a fővárosi kezelésű utakra eső teraszokat is Erzsébetváros önkormányzata szabályozhassa. Mivel jelen- leg a teraszokat külön rendelet szabályozza, így jegyző asszonnyal való megbeszélésünk alapján célszerűnek láttuk a teraszokkal foglalkozó rendelet beépítését az üzletek éjszakai nyitvatartását szabályozó rendeletbe.

(…)

Így tehát: amennyiben a testület megszavazza a módosító javaslatomat a teraszok egységesítéséről, abban az esetben a teljes előterjesztést a mó- dosítómmal együtt támogatni fogom, még akkor is, ha nem értek egyet az automatikus engedménnyel. Amennyiben a testület újra elutasítja a teraszegységesítésre tett javaslatunkat, úgy a 4-es napirendi pontot semmiképp nem fogom támogatni. A módosító indítványomat, és a hozzá tartozó magyarázatot minden képviselőnek megküldtem, hogy el tudják olvasni, és szükség esetén véleményezni.

A módosító indítvány logikusnak tűnik. Így aztán kerületi lakosként igencsak kíváncsi vagyok, hogy milyen döntés születik holnap.

Payns

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4716500440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása