A mi Erzsébetvárosunk

Parkolási szabályozás [67.]

2020. november 19. - amier

Olvasom az önkormányzat oldalán, hogy a hivatal a kerületi parkolási szabályozás alapos átalakítását tervezi, azaz 2021 januárjától a parkolóhelyek felét a kerületi lakosoknak fogják fenntartani; 18:00 óra és 7:00 óra között csak azok használhatják az erre kijelölt parkolókat, akiknek van parkolási engedélyük. (Állítólag már készül az ehhez szükséges forgalomtechnikai terv, és készülnek a szükséges közlekedési táblák is.)

josika_u_20140828.jpg

Mondjuk, ideje volt már, és számos dolog indokolja ezt: első és legfontosabb a kormány zseniális ötlete, hogy a vészhelyzetre hivatkozva ingyenessé tették a parkolást, teljes káoszt okozva az egész városban. Ez végre rádöbbentette az önkormányzatot, hogy a még tavalyi kampányban megígért lakossági parkolást most azonmód rendezni kell.

A második, hogy a rendelkezésre álló szabad parkolóhelyek száma – bármily meglepő is – nem nő, sőt, ugyanakkor egyre több a gépkocsi a kerületben, ami miatt a helyi lakosok nem egyszer méltánytalan hátrányt szenvednek. Egy önkormányzatnak pedig szerintem kutya kötelessége mindenekelőtt a kerület lakosainak igényét kiszolgálni; már csak azért is, mert ők az ötévente egyszer annyira tisztelt és szeretett választópolgárok.

Az meg, hogy mindez hogyan is fog majd működni januártól a gyakorlatban – pl. kik, hogyan ellenőrzik majd a jogosultságot, hol lesznek a lakossági parkolásra kijelölt helyek, stb. –, nemsokára kiderül. Mi meg reméljük a legjobbakat.

Payns

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2816291912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása