A mi Erzsébetvárosunk

Kerül, amibe kerül [63.]

2020. november 06. - amier

Ingyenes parkolás. Erre mit lépsz víruskám?! (via erdelyip)

A kormány szerdától újra bevezette a rendkívüli jogrendet. Így többek között – egyelőre 90 napra – ismét ingyenes lett mindenütt a parkolás. Árulja már el valaki, hogy ez hogyan segíti elő a járvány lelassítását? Vélhetően sehogy. Viszont – csakúgy, mint az első hullám idején – megnövekedik a forgalom, nehéz, majdnem lehetetlen lesz parkolni, és teljessé válik a káosz a városi közlekedésben.

karikatura2.jpg

Fotó: tumblr.com

Egyúttal újabb százmilliókat húznak ki a budapesti önkormányzatok költségvetéséből; Erzsébetvárosban például havi 125 milliós lesz emiatt a veszteség. (A tavaszi három hónap alatt szintén nem volt a kerületnek parkolási bevétele, a kiesés így éves szinten elérheti az 5-600 millió forintot is.)

Orbán szerint az intézkedésnek az a célja, hogy a tömegközlekedés helyett aki csak teheti, autózzon inkább, mert ezzel is csökkenti a fertőzés lehetőségét. Aha. Szerintem meg ezzel megint csak szívatja a budapesti (és a többségében ellenzéki nagyvárosi) önkormányzatokat, meg persze minket, akik itt élünk.

Kerül, amibe kerül.

Mindeközben: Egy nap alatt 103 koronavírusos beteg halt meg. Kórházban 5489-en vannak, ebből 391-en lélegeztetőgépen.

***

Kéri László: a társadalomnak fogalma sincs a járvány valóságos méreteiről. Már a Fideszen belül is sokan kritizálják a kormány szigorúnak látszó, de valójában hatástalan járványellenes intézkedéseit. A nyitva maradó kocsmákat, a tömegek előtt lejátszott futballmeccseket, illetve az éjszakai kijárási tilalmat. Miközben naponta elképesztő módon emelkedik a fertőzöttek száma, vagy dől meg a halálozási rekord. (…) Kéri László úgy véli, Orbán Viktor azért veszi félvállról a járványkezelést, mert valójában nem a járvány ellen küzd, hanem a következő választás megnyerésére koncentrál.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7816276654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása