A mi Erzsébetvárosunk

Le vagyunk szarva [51.]

2020. szeptember 30. - amier

1. Kormányunk — amely korábban többször leszögezte, hogy nem fogja a budapestiek akarata ellenében erőltetni a Liget további beépítését — rendeletet hozott, hogy az Új Nemzeti Galéria, a Magyar Innováció Háza és a Fővárosi Városligeti Színház mindenképp megépíthető. Akkor is, ha a fővárosi közgyűlés ezt elutasítja.

nemzeti_galeria1.jpg

Az összes közvéleménykutatás (2016, 2019) alapján egyértelmű, hogy a beépítést a budapestiek nagy többsége ellenzi. A beépítés ellen a polgári engedetlenség jogával élve spontán tiltakozó csoportok alakultak, majd szerveződtek. Ezek a felvilágosítás és a meggyőzés eszközeivel próbálják bemutatni az egyre dráguló megalomán tervek egyre károsabb következményeit. Ezek "ellenében" a CÖF (naná, ki más?) köremilben buzdí- totta a híveit, hogy a közgyűlésen kardoskodjanak a liget teljes beépítése — mellett.

2. Összeült az augusztus végéről elhalasztott vitájára Varga Judit és Donáth Anna. Előbbi kifejtette, hogy a jogállamiságnak nincs egyértelmű definíciója, tehát arra normák nem alapozhatók (ezzel egy csapásra agyonvágta a halmazelméletet, a számelméletet és több más burzsoá áltudományt is). Ennél érdekesebb azonban az az állítása, hogy a Momen- tum bűnben fogant, hiszen elvették több millió magyar ember álmát az olimpiáról.

Emlékeztetőül, a Momentum első komolyabb akciója az volt, hogy népszavazást kezdeményezett erről. Hogy a magyar emberek dönthessék el, akarják-e az olimpia megrendezését. Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a hivatkozott magyar emberek nagy többsége nem akar hazai olimpiá(r)t, a kormány (tehát nem a frissen alakult Momentum) visszavonta jelentkezésünket. Láthatjuk, mi igazságügyi miniszterünk szerint a bűn: az, ami Magyarbasi gyermekkori álmának kiélését akadályozza.

Magyarország egyre inkább olyan, mint egy gigászi homokozó, amelyben egy pufók kisgyermek önfeledten lapátolgat.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8316222798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása