A mi Erzsébetvárosunk

Ray Rigby: A domb [16.]

2020. június 14. - amier

Orbanisztán hétköznapjai.

Ifjúkorom egyik nagy könyvélménye az autoriter rendszerek működéséről és arról, milyenné "nevelik" ezek a rendszerek az embereket. Meg még az autoriterek fóbiáiról és egy rakat dologról, jól. Nem egy viccgyűjtemény. Egyike azoknak a kivételes eseteknek, amelyekben a belőle készült film eléri az adaptált mű színvonalát. Aki még nem látta, nézze meg! Utoljára tavaly láttam; nem kopott. Még mindig kiváló.

a_domb.jpg

Amiért eszembe jutott, az meg a vasalódeszkás tornatanár esete, ezen a linken: A tankerület megbüntette, majd elképesztő stílusban meg is alázta a vasalódeszkás tornatanárt (444.hu)

Meg még itt is: Letiltotta, majd megbüntette a tankerület a vasalódeszkás tornatanárt (Index)

Fügedi Ubul

P.s.: Rendszerkonform elemnek tűnik a tankerületi vezető. Afféle harmadosztályú törté- nelmi példakép (a továbbiakban tpk) — "a harmadosztályú, viszonylag jelentéktelenebb tpk-ról autóbusz-, ill. villamosfőműhelyt, külön miniszteri engedéllyel pedig derítőtelepet és kultúrházat lehetett elnevezni".

***

Lemondott a vasalódeszkás tornatanárt megregulázó tankerületi vezető. Június 15-i hatállyal lemondott Balázs József, a hódmezővásárhelyi tankerület vezetője, írja a Promenad.hu. Balázs Józsefnek az elmúlt hónapokban több ügye is volt, kezdve a szentesi gimnázium felvételijének utólagos módosításától a vasalódeszkás tornatanár letiltásáig. A „vasalódeszkás testnevelőként” ismert Vezsenyi Lászlót a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete Civil Kurázsi Díjjal tüntette ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8215809196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása