A mi Erzsébetvárosunk

970. Mire gondolt a költő?

2020. január 31. - amier

A lovagkereszttel kitüntetett kényes ízlésű és kifinomult nyelvezetű Bayer Zsolt (meg a hatvannégyvármegyés haverjai) szerint kirekesztésre, uszításra, keresztényellenességre és rasszizmusra, mi másra. S ezért tüntetést szerveztek az erzsébetvárosi önkormányzat elé, hogy a keresztényi szeretet és tolerancia nevében mélységesen felháborodjanak és hangosan tiltakozzanak az általuk felfedezni vélt gyűlöletkeltés ellen.

bayer2.jpg

Így aztán a fentebb említett 5. számú fidesz párttagkönyv-tulajdonos – akinél már régen értékké vált a zsidózás, buzizás, cigányozás, az öncélú trágárság – együtt demonstrált a döglött patkányküldözgetős, fizikai erőszaktól sem idegenkedő (sőt!) szélsőjobbosokkal a gyűlöletkeltés ellen. De szép is ez!

Azt meg, hogy mire gondolt a költő, tessék megkérdezni a költőtől, majd ő elmagyarázza. Vagy valaki más. De hogy egészen biztosan nem arra, amire Bayer meg a többi pódiumra fellépő kormánypárti politikus – lásd.: Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, Bajkai István o.gy. képviselő, a Fidesz választókerületi elnöke és fő "jótékonykodója", valamint Illés Boglárka, a Fidelitas vezetője és Azbej Tristan, az Üldözött Keresztények Megsegítéséért Program államtitkára – az hétszentség.

De semmi váratlan nem történt, akár azt is mondhatnám, hogy nincs itt semmi látnivaló. Csak hát van: mert mára már itt tartunk, ilyen mélyen vagyunk, mi, büszke, toleráns és gyűlöletmentes magyarok.

P.s.: Még 2016-ban, Bayer Zsolt lovagkeresztes kitüntetése idején a Mazsihisz kiadott egy közleményt, aminek egy rövid részlete így szólt: "Hisszük, hogy Bayer Zsolt, épp úgy, mint mindenki más, Isten képére teremtett emberi lény, s megérdemli a vigaszt. Soha nem szabad lemondanunk arról a reményről, hogy egyszer majd felhagy rutinszerű uszításával és derék emberré válik." Nos, azt hiszem, hogy ők túlzottan optimisták voltak.

***

Fehér, hetero és keresztény. Ha az egy a tábor identitása eddig bizonytalan volt, és csak az Orbán Viktor iránti sötét, ismeretlen eredetű vonzalom tartotta egyben, most ebben a három jelzőben megtalálta önazonosságát, azt, ami mindenki mástól megkülönbözteti. Egyben el is különítette őket az összes többitől – színes, meleg, buddhista vagy hitetlen – föléjük emelte önmagát és tárgyiasította a cél nélküli gyűlöletet. Orbán vetése beérett, innentől éles a vonal a fehér, hetero és keresztény, valamint minden más között, az előbbi a magyar, az utóbbi az idegen, voltaképp a migránssal egyenértékű, akitől meg kell védeni a hazát. (via Huppa / Rezeda)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9815448686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása