A mi Erzsébetvárosunk

690. Ez nem jogállam (2)

2017. augusztus 16. - amier

Vérdíjat tűztek ki kutyájuk gyilkosa fejére hír margójára. 

Eltűnődhetünk azon, mit is akarnak csinálni az elkövetővel, ha kiderül, ki is volt az — én például úgy gondolom, hogy a reakció valószínűleg túlzó, az alapbűntettel számomra aránytalan lesz. Ha beindul a viszontválaszok spirálja, már nem az a kérdés, hogy kinek van "igaza" (megint az én értelmezésemben egyik félnek sincs), hanem hogy ki bírja tovább, és ez a vérdíjból ítélve valszeg a mostani áldozat lesz.

kutya_jogallam.jpg

Az, hogy az automatikus reakció a vérdíj felkínálása és az önbíráskodás, annak "köszön- hető", hogy a rendőrség nem minket szolgál és nem minket véd, a jogalkalmazók pedig ezt támogatva cinikusan úgy tesznek, mintha Magyarországon jogállam, köz- és jogbiztonság lenne. De nincs. Azt a gazdát, aki bejelentette, hogy sorozatosan fosztogatják a kertjét, a rendőrök gyakorlatilag elhajtották, hogy nem érnek rá ilyesmivel foglalkozni — miután pedig villanydróttal kerítette körbe a fáit, és az egyik sokadszor fosztogató meghalt, a bíróság őt ítélte el (a sokadszor fosztogató ugyancsak sokadszor fosztogató társát pedig nem).

Magyarországon nem azért csökken a bejelentett bűnesetek száma, mert javul a köz- biztonság, hanem azért, mert annyira leromlott, hogy már nem jelentjük be őket. (Ez a megcsúfolt statisztikák és kozmetikázott "mérőszámok" bűvöletében élő kommunista kormányoknak mindig mindegy volt.) Az utóbbi négy évben hét bűncselekményt (lopás, mérgezés) nem jelentettünk be — amikor a közértben ellopták a táskámat az összes iratommal, azt persze kénytelen voltam (tehát a nyolcból egyet). Abból se lett semmi, pedig benne volt az elvileg bemérhető telefonom is. Ha ezt összevetjük az O. Ráhel eskü- vőjén ellopott egy szál telefon utáni nyomozás költségeivel, már azt is láthatjuk, ki az, akit itt szolgálnak és védenek.

Nekünk, a (személyesen) kiválasztottak körén kívül létezőknek, ha meg akarjuk védeni javainkat, marad az önbíráskodás (annak, aki erre hajlamos és képes). Ez a vendetta-rendszer pedig (az "erősebb kutya" elv érvényesülésével) szinte minden másnál jobban veri szét a társadalmat.

Magyarország nem jogállam.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4112755316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása