A mi Erzsébetvárosunk

610. Testületi ülés után 10.

2016. december 19. - amier

A bérlakások továbbra is üresen állnak

Tíz hónappal ezelőtt februárban a képviselőtestület határozatban fogadta el, hogy 2016-ban mindösszesen 20 önkormányzati bérlakás kerül pályázati kiírásra. A Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottság egyrészt a testületi ülés előterjesztéseként, másrészt pedig önálló előterjesztés formájában április 28-án a 390. számú határozatában az első 10 lakás ingatlant kijelölte szociális lakáspályázatra.

A soron következő bizottsági üléseken az a tájékoztatás hangzott el, hogy az ERVA NZrt. elkészítette a pályázati kiírást, és az illetékeseknek elküldte. Teltek, múltak a hetek, hónapok. Hogy mikor kerül kiírásra a lakáspályázat, szinte minden bizottsági ülésen megkérdeztem. Nyárelőn megtudtuk: szeptemberben biztosan…, október elején tuti… És nem. Nincs pályázat.

Fogadóóráimon, email levélben, telefonon egyre többen, és egyre gyakrabban kezdtek el engem is megkeresni, mikor lesz lakáspályázat? Az októberi testületi ülésen interpelláció keretében hivatalosan tettem fel a kérdést:

„Mi az indoka, vagy mi a magyarázata a fél éves csúszásnak a pályázat kiírásában? Kinek/kiknek, milyen célú döntése, vagy kinek/kiknek milyen hibája okozza a jelentős elmaradást?”

A hivatalos képviselői interpellációra válasz november 21-én érkezett Dr. Bajkai István alpolgármester úrtól, annak az előterjesztésnek a részeként, amiben a Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottság még egyszer döntött, de ezúttal már csak 8 (!!!) lakás pályázatra történő kiírásáról és – láss csodát! – a pályázat szövegéről. Amúgy érdemi válasz fenti kérdésekre nem érkezett.

Ma december 19-ét írunk, és még mindig nem került kiírásra a pályázat, még a 8 lakásra sem. Már nincs több kérdésem. Egyetértek azzal, amit Önök most éppen gondolnak.

dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7512058539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása