A mi Erzsébetvárosunk

548. Újabb esernyős tüntetés

2016. június 13. - amier

Szombaton volt a pedagógusok bizonyítványosztó tüntetése. A Március 15. térről a Várkertbazárhoz érkezők tömegét a már ott lévők tömege fogadta. Nem sokkal a kezdet után leszakadt az ég és majdnem végig ömlött az eső. Ennek ellenére – az esernyők ezreinek kinyitása után – a tömeg hallgatta a szónokokat és jól reagált a hallottakra.

tanartunt2016.jpg

A két szakszervezeti vezető a tárgyalásokról számolt be: eredménytelen volt, a kormány időt húzott, semmiben sem engedett, sőt bekeményített. De a hangulatból érezhető volt, hogy az átvert pedagógusok is bekeményítenek. A szakadó eső ellenére is jó hangulatú tömeg minden diáknak, egyest adott, Balog minisztertől a frakcióvezetőn keresztül a miniszterelnökig. Tanárok, szülők, diákok felháborodva hallgattuk a szószerinti idézeteket, amiből az emberek, a pedagógusok lenézése, megalázása sütött, és a hatalom folyamatos hazudozása.

Szót kapott Sándor Mária is, aki a nővérek, szakdolgozók – hasonló – helyzetéről szólt és hívta a jelenlévőket a július 1-i egészségügyi megmozdulásra. Mert beteg az ország, meg kell gyógyítani. Színpadra ment több tanár, szülő és diák, akik arccal és névvel vállalták a kormánnyal való szembeállást.

A nyár a tanévnyitóra való felkészülésé lesz – a pihenés mellett –, mert folytatják a megmozdulásokat. Várják a többi embert is, hogy együtt mutassuk meg a kormánynak: ebből elég!

Gergely József

***

Közben a kormány be akarja zárni a Péterfy Sándor utcai kórházat – öt éven belül megszüntetnék itt és a János kórházban az aktív betegellátást. Az intézmény ápolónői, csaknem százan, kedden virágokat és mécseseket helyeztek el kórházuk bejáratánál, tiltakozásul a kormányzat terve ellen. Tiltakoznak a civilek és az ellenzéki pártok is. A múlt hét eleje óta gyűjtjük az aláírásokat, ma pedig demonstráció volt a a kórház bezárása ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr508806730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása