A mi Erzsébetvárosunk

545. Péterfy (nem a Bori*)

2016. június 04. - amier

Pár poszttal korábban szóba került, hogy a háziorvosi szolgáltatást a Péterfy kórházból elvitték az István utcába, és hogy ez milyen problémákat okoz betegeknek. Hát most már – nagyon úgy néz ki – nem okoz, illetve nem olyat, mint amilyenről szó volt. Merthogy magát a Péterfyt is elviszik! Illetve – ha hihetünk az idiótábbnál idiótább terveknek – megszüntetik. Ugyanis totális átalakítás jöhet a fővárosban a Népszabadság birtokába került dokumentum szerint: nyit a Lipót, és bezár a Péterfy. És persze minderről a Péterfy igazgatója a sajtóból értesült.

peterfy3.jpg

A most kiszivárgott tervezet szerint a Péterfyben megszűnne az aktív ellátás, az intézmény kapacitását átcsoportosítanák egy új szupercentrumba, a Péterfy meg amely jelenleg a főváros egyik legnagyobb ellátója ápolási otthonná alakulna át.

A Péterfy jelenleg az észak-pesti régió ( VI-VII-VIII-XVI ker.) általános, fekvőbeteg-szakellátását, gyermek és felnőtt szakrendeléseket végzi, közel 800 betegággyal, krónikus belgyógyászati és rehabilitációs osztályok működtetésével, járóbeteg-szakrendelésekkel. Erzsébetváros önkormányzata 1990-től rendszeresen jelentős anyagi segítséget nyújtott a kórházi berendezések megvásárlásához, nagy hangsúlyt fektettek a kórház mindenkori segítésére. Mindez – ha a fenti tervek megvalósulnak – megy ki az ablakon

peterfy2.jpg

peterfy1.jpg

A meg már tényleg csak hab a tortán, hogy egy másik hír szerint a kórházak önállóságának is vége, jön a kancellária. A közpénz einstandolás és az egészségügy lassú kimúlásának leplezésére újabb trükk a "kórkancellárok" kinevezése. Az egészségügy további lerohadását nem „forradalmi” átszervezések, hanem a több közpénz biztosítása állítaná meg. Nem kancellár kell, és nem az ezúttal 2019-re ígért fizetésemelés, hanem azonnali béremelésre lenne szükség! A látványberuházások, az értelmetlen és pofátlan Nemzeti Bank-i ingó- és ingatlanvásárlások, a haverok és családtag cégeknek milliárd számra kifizetett kamufejl- esztések forintjai hiányoznak! És nem csak az egészségügyből…

*Péterfy Bori (Péterfy Borbála, Budapest, 1969. október 14. –) magyar énekesnő, színésznő. A Krétakör Színháznak, majd 2008-tól a Nemzeti Színház társulatának tagja, az egykori Amorf Ördögök zenekar és a 2007 elején alakult Péterfy Bori & Love Band énekesnője. (Wikipédia)

Kispál Tibor

***

És ha már nyit a Lipót: Hogy van a kis beteg? - Megbukott a demokráciaexport, értem? Egyiptomban alkotmányos rend van, csak a Soros ne lenne, meg a soft power, szerénység, ha valamit szeretek magamban, mit szeretek, zabálok magamban, az a szerénység, a milliárdos osztalékról nem akarna kérdezni valamit?, nem?, na nem is ajánlom, mert úgy jár, mint Szaniszló. (via - gondoltaamedve)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr318780034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása