A mi Erzsébetvárosunk

513. Hacsak úgy nem

2016. március 01. - amier

Tegnap egész délelőtt még attól zengett a magyar sajtó, hogy a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) el fogja kaszálni Erdősiné beadványát, merthogy a döntő pillanatban a kopaszok nem hagyták Nyakó Istvánt pecsételni, a néni kísérőjét viszont előreengedték. Aztán mégse, a kábító hírek után itt a valóság: a bizottság 7:5 arányban jóváhagyta Erdősi Lászlóné tarfejű izomemberek segítségével beadott népszavazási kérdését.

val_iroda3.jpg

Akik megoldják a fidesz számára kellemetlen politikai kérdéseket – Vidám verőlegények a Nemzeti Választási Irodánál

Hiába javasolta maga Patyi András, az NVB elnöke, hogy ne Erdősiné kérdését hitelesítsék, a bizottság szembement vezetője ajánlásával és úgy döntött, hogy nem kell saját kezűleg bélyegezni, és a kérdés is egyértelmű, vagyis hitelesíti azt. Így aztán az MSZP kérdését nem engedték át. Az NVB határozata ellen 15 napon belül lehet jogorvoslati kérelmet benyújtani a Kúriához.

A bámulatos indoklás szerint bár a bizottság jogellenesnek találta a Nyakót akadályozó kopaszok viselkedését, ám a testület szerint az nem segítette az ugyanezen kopaszokkal érkező és távozó Erdősinét. Aha. Hát, hacsak úgy nem…

És akkor itt vannak azok a tagok, akik szerint ez így teljesen rendben van: Ismerje meg azokat, akik jobban hittek Erdősi Lászlónénak, mint a saját szemüknek
(Az ugye megvan, hogy ők felügyelik a választások tisztaságát is?)

De hogy a jó hírekről se maradjunk le: 34 év után újra magyar Oscar-díjasnak örülhetünk. Nemes Jeles László filmje, a Saul fia nyert.  Gratulálunk a Saul fia alkotógárdájának az Oscar-díjhoz!

Fekete Zsolt is nyert Salgótarjánban, méghozzá irgalmatlanul nagy fölénnyel (40 szavazókörből 35 MSZP-DK győzelem, 4 Fidesz győzelem, 1 döntetlen):

1 Dr. Thürmer Gyula MUNKÁSPÁRT 275
2 Hulitka István JOBBIK 935
3 Fekete Zsolt MSZP-DK-TVE 7 840
4 Simon Tibor FIDESZ-KDNP 6 038

Ez van. És esik az eső.

Devosa Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr258431264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása