A mi Erzsébetvárosunk

511. Nini, egy néni!

2016. február 24. - amier

"Ha majd a jognak asztalánál. Mind egyaránt foglal helyet".
Hát most nem egyaránt foglaltak helyet. (HVG)

Gondolom, már mindenki olvasta, látta, halotta, hogy tegnap picinyke botrány volt a választási irodánál, ahol Nyakó István négy másodperccel lemaradt egy őszhajú, ámde 800 kilónyi kigyúrt, nem eftécés, nem verőlegényes kopasz személyekkel megtámogatott néni mögött. Van ilyen. Nálunk.

11128159.jpg

(Fotó: Balogh Zoltán)

Több mint egy éve, hogy megszavazta a Parlament a vasárnapi zárvatartásról szóló tör- vényt. Azóta politikusok és magánemberek is megpróbáltak népszavazást kezdeményezni az ügyben, de egyszer sem sikerült. Most sem, lásd fentiek. Az ősz hajú néninek különben egy teljesen felesleges kérdéssel sikerült beelőznie Nyakót, amely a Nemzeti Választási Iroda szerint így szól:

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek - a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény szerint - továbbra is zárva tartsanak vasárnap?”

Azaz: kérdezzük meg az embereket arról, hogy egyetértenek-e azzal, hogy a boltok továbbra is zárva tartsanak. Miközben a törvény hatályban van, az Országgyűlést meg még egy sikeres népszavazás sem kötelezné semmire se. Viszont sikeresen megakadályozza az MSZP kérdésének benyújtását, méghozzá hónapokra. Így kell ezt egy demokráciában.

Ja, demokrácia, majd elfeledtem: a rendőrség valahogy mindeközben elfelejtett intézkedni a választási iroda előterében rendészkedő ruhásszekrények ellen. A sajtó meg hiába azonosította be őket a fészbukon (ha már a rendőrség nem tette meg), a Fidesz – Kubatov Gáborral az élen – testületileg tagad. (Mert ugye az internetadós tüntinél sem ők voltak a Lendvai utcai székháznál…)

Hát, itt tartunk…

Ezt meg tessék elolvasni a Vincent-blogon, sokat segít az események megértésében: Bevezetés a habonyizmusba.

Rejtélyes magánszemély kegyéből kapott zöld lámpát a kormány népszavazása - Orbánéknak nagyobb szerencséjük van, mint az MSZP-nek: a kvótáról más is kezdeményezett volna népszavazást, de ma délelőtt visszavonta a kérdést. Micsoda véletlen!

***

Közben kiderült, hogy a kedves, őszhajú magánszemély néni véletlenül pont Erdősi László herceghalmi fideszes polgármester felesége. Aki – megint csak teljesen véletlenül – sokat spórolt a rezsicsökkentéssel, úgyhogy még a reformok működését hirdető kormányplaká- tokra is felkerült. Szintén véletlenül. Hogy is mondta Orbán Viktor: "Lássuk be, nem életszerű, hogy egy szép reggel Erdősi Lászlóné felkel, és csak úgy elindul az NVI-hez, sürgős népszavazási kényszerrel és néhány harcinénivel súlyosbítva.” Ja, nem ezt mondta.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr98416794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása