A mi Erzsébetvárosunk

107. Szombat este volt

2014. március 23. - amier

05.jpgSzombatonként este a klubban – igen, van még ilyen –összejövünk olyan húszan, harmincan fiatalok, idősebbek, fehérek és feketék, ilyenek meg olyanok, sörözünk és beszélgetünk. Tegnap plusz vendég is érkezett – ki tetszett találni, Oláh Lajos volt az –, így az est nagyobbik részében a Kormányváltás pártjainak országgyűlési jelöltjével beszélgettünk.

És persze hogy a mostani kampány volt a legfőbb téma, mesélt az aznapi kitelepülés tapasztalatairól, a Városliget einstandolásáról, majd – többek között – szóba került, hogy Rónaszékiné Keresztes Mónika valahogy nagyon nem akar jelölti vitán részt venni.

olah_szombat2.jpg

olah_szombat1.jpg

olah_szombat3.jpg

Többen javasolták, hogy a képviselő asszonyt inkább csörögefánksütő-versenyre kéne kihívnia, azt biztosan nem utasítja vissza. És akkor talán a közpénzen jól tartott kerületi tévé is közvetítené a műsort. Olyan 40 percben, ahogy szokta…

***

Dr. Oláh Lajos március 17-én írt nyílt levele Rónaszékiné Keresztes Mónikához, aki eddig 12-szer nem válaszolt a megkereséseire:

Tisztelt Rónaszékiné Keresztes Monika!

Önt, mint a KDNP-Fidesz választóknak felelős országgyűlési képviselőt, és képviselőjelöltet, immáron tizenkettedszer azzal szólítom meg, hogy vállalja a politikai megmérettetést, így üljön le velem egy politikai vitára a választások előtt.

Meg szeretném Öntől – többek között – ott kérdezni, hogy:
- Miért zárt be a Janikovszky Éva Általános Iskola?
- Ön miért nem harcolt az ellen, hogy 2011. május 20-án, az Önök által irányított képviselőtestület bezárja a VII. kerület egyik legnépszerűbb iskoláját?
- Miért nincsen megfelelő társasház-felújítási program a stadionok helyett?
- Miért emelkedett a választókerületben ötven százalékkal a bűncselekmények száma?
- Miért akarjak elvenni a Ligetet az emberektől?
- Miért akarnak erről is nélkülünk dönteni?
- Miért emelték meg ilyen drasztikusan a lakbért az önkormányzati bérlakásoknál?
- Miért próbálja azt a látszatot kelteni egy szocialista időszakban elindított Zeneakadémia-felújításról, hogy az Önnek köszönhető?
- Miért tiltott ki minden jelöltet a hetedik kerületi tv-ből és újságból?
- Miért mondta azt, hogy Önök győztek az államadósság elleni harcban, miközben soha nem volt annyi forint az államadósság mint ez év januárjában?
- Miért költötték el a semmire kétmillió ember magánnyugdíj-pénztári vagyonát?
- Miért állította Ön a tv-ben, hogy rengeteg munkahelyet teremtettek, miközben biztosan tudja, hogy ez sem igaz?

Kedves Rónaszékiné Keresztes Monika!

Folytathatnám a kérdések sorát, amelyekből mégiscsak az a legfontosabb: Ön demokrata? Mert akkor kötelessége igent mondani a választási vitára.
A politikai megmérettetés ugyanis nem az, hogy Önök - a KDNP-Fidesz pártszövetség - elzárják a kampányolás lehetőségét a többi párttól, melynek következtében az utcán csak Önöket lehet látni. Politikai megmérettetésnek azt sem nevezhetjük, hogy az Ön pártja elindul nyilvánossá tett program nélkül, mondván, hogy úgy sincsen olyan politikai fórum, ahol rákérdezhetne bárki is a program hiányára. Továbbá az sem politikai megmérettetés, hogy a KDNP-Fidesz - így Ön is, aki ezt a politikát négy éven keresztül képviselte, és a Parlamentben megszavazta - olyan választási rendszert alakított ki, ahol Önök már a starthelyzetben 5-10 mandátum előnnyel indulnak a választásokon 199 fős Parlamentben a többség megszerzéséért.
A politikai megmérettetés, egyben egy választáson történő indulás alapja, hogy kiáll a választói elé, képviseli programját, egyben leül megvitatni azt azokkal a parlamenti bejutásra esélyes politikusokkal, akik nagyon mást képviselnek, mint Ön.

Kedves Rónaszékiné Keresztes Monika!

Kérem, jelöljön meg egy időpontot, amikor leül velem megvitatni a politikáját. Ha ezt nem teszi, akkor arra kérem, hogy lépjen vissza a képviselői jelöltségtől, mert olyan politikus ne induljon semmilyen választáson, aki nem vállalja fel, és teszi egyértelművé véleményét, egyben ígéreteit azoknak, akiknek a szavazatát kéri.
Ez a tizenkettedik alkalom, hogy Ön nem válaszol a megkeresésemre, amelyet nyilvánosan, személyesen, vagy kollégáival megüzenve tettem. Én még mindig optimista vagyok azonban, és várom, hogy megjelölje választási vitánk helyszínét és időpontját.

Tisztelettel várom gyors és határozott válaszát,

Dr. Oláh Lajos
országgyűlési képviselőjelölt
MSZP-Együtt-DK-PM-MLP

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr345875519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Géza911 2014.03.23. 18:19:43

Rónaszékiné Keresztes Monika nyílt levele Oláh Lajoshoz:

Tisztelt Oláh Lajos Úr!

Ön hatalmas elánnal vetette bele magát a választási kampányba. Talán túl naggyal is, ezért ír és mond valótlanságokat, butaságokat – helyesírási hibáktól hemzsegő – nyílt leveleiben, Facebook-bejegyzéseiben, továbbá nyilvános szereplései alkalmával. Az igyekezete persze nem csoda, hiszen jókora lemaradást kell bepótolnia, miután csak nemrég dőlt el – gyanítom, nem kis megdöbbenésére –, hogy végül Önt indítja képviselőjelöltként a baloldali, liberális pártszövetség Erzsébetvárosban és Terézvárosban. Korábban ugyanis már hat-hét ellenzéki politikus neve is komolyan felvetődött, de végül többen megijedtek a lehetőségtől, másokat az ambíciójuk ellenére sem indítottak pártvezetőik, s volt olyan is, aki az utolsó utáni pillanatban tudta meg, hogy „önként és dalolva” át kell Önnek adnia a helyét.
El tudom képzelni, mekkora megdöbbenést és pánikot okozott, hogy épp ide, a főváros szívébe „dobták le ejtőernyősként” Önt, a tősgyökeres vidéki politikust. Láttam, milyen kínban volt, amikor a televízió Hatos csatornáján arról próbálta meggyőzni a tévénézőket, hogy milyen sok köze van a két kerülethez, de az Ön által említett „ezerszálas kötődés” helyett mindössze annyit tudott kinyögni, hogy a felesége Révay utcai…
Gyanítom, az év elején még a térképet kellett segítségül hívnia, ha Erzsébetvárost és Terézvárost szerette volna beazonosítani a főváros területén. S ma is zavarba esik, ha meg kell mondania, hol található a Szövetség vagy a Bajnok utca. Arról nem beszélve, hogy fogalma sem lehet arról, hogyan élnek, dolgoznak itt az emberek, minek örülnek, mitől szomorúak, milyen problémák megoldását várják országgyűlési képviselőjüktől, illetve az önkormányzatoktól.
De ezért alig hibáztatható Ön, hiszen néhány hét alatt egy társasház problémáival sem lehet alaposan megismerkedni, nemhogy két olyan kerületével, ahol a lakosság létszámának többszöröse fordul meg minden nap, s ahol ilyen sok közintézmény, szórakozóhely található.
Az viszont már felháborító, hogy úgy vádaskodik, olyan manipulatív, hazug kérdéseket tesz fel, állításokat fogalmaz meg, amelyek alapján látszik, halvány fogalma sincs az adott ügyekről, s a megjegyzései olykor hihetetlen tájékozatlanságról, rosszindulatról tanúskodnak.
Néhány példa erre.
– Ön szerint megfelelő társasház-felújítási program helyett stadionok épülnek. Ajánlom, hogy nézzen utána, a kerületek milyen nagy összeggel támogatják a rossz állapotú házak felújítását. Ugyanakkor, ha meghív bármelyik erzsébetvárosi vagy terézvárosi stadionba, szívesen elmegyek Önnel drukkolni. De félek, stadion hiányában le kell mondanom erről az élményről.
– Ön azt írja, hogy a ligetet el akarják venni az emberektől. Melyik ligetet, kedves képviselőjelölt úr? Több park is van a két kerületben, de egyiket sem akarják elvenni az emberektől, sőt, sok pénzt áldoztunk a felújításukra. Vagy a Városligetre gondolt, csak nem tudja, hogy az a XIV. kerület része? Arról nem beszélve, hogy azt sem veszi el senki, hanem múzeumnegyed épül ott, s a beruházásnak köszönhetően még szebb, még zöldebb, még szerethetőbb lesz.
– Ön szerint ötven százalékkal emelkedett a választókerületben a bűncselekmények száma. Ez orbitális butaság, azt javaslom, konzultáljon a két rendőrkapitánnyal, akik elmondják Önnek, hogy az utóbbi időben miként javult Erzsébetváros és Terézváros közrendje és közbiztonsága.
– Ön azt mondta, hogy ebben a kerületben – persze nem részletezte, hogy a hatodikban vagy a hetedikben – különösen fontos, hogy ne Horthy-szobrokat állítsunk. Ugyan tessék már megmondani, hogy Erzsébetváros vagy Terézváros pontosan melyik útján, utcájában vagy terén emeltek szobrot Horthy Miklósnak! Segítek: egyikben sem! Vagy az történt, hogy megint nem tudott eligazodni a térképen, s fogalma sincs, hol szeretne parlamenti képviselő lenni?
– Ön úgy fogalmazott, hogy Erzsébetvárosban és Terézvárosban 100, 200, 300 forintot takarítanak meg havonta az emberek a rezsicsökkentéssel. Ebből teljesen nyilvánvaló, hogy Ön nem beszél az itt élőkkel, mert ha ezt tenné, tudná, ennek a pénznek a többszöröse marad náluk. Vagy netán újra szándékosan állított valótlanságot?

Folyt. köv.

Géza911 2014.03.23. 18:20:21

Tisztelt Oláh Úr!
Kérem, fogadjon el egy tanácsot tőlem. Próbáljon meg tisztességesen, kulturáltan kampányolni, s a politikai ellenfeleihez ne lejárató szándékkal viszonyuljon, hanem úgy, mint egy korrekt riválisához. Talán Ön is tudja, hogy ez a két kerület mennyit szenvedett a 2002-2010 közötti időszakban, micsoda irgalmatlan, milliárdos nagyságrendű károkat okoztak az itt élőknek a volt és jelenlegi baloldali önkormányzati képviselők. Nem véletlen, hogy közülük többen börtönben, illetve a vádlottak padján ültek és ülnek. Ezért némi szerénység és visszafogottság várható el attól a politikustól, aki e pártokat, ezt az eszmeiséget képviseli. De még ennél is fontosabb, hogy kellő alázattal és tisztességgel viseltessen az itt élő emberekkel szemben, hiszen az ő bizalmukat szeretné elnyerni.
Én mindenesetre az általam elmondottak szellemében dolgozom, s nagyon bízom benne, hogy ezt értékelni is fogják az erzsébetvárosiak és a terézvárosiak.
Végül szeretnék néhány kérést megfogalmazni Önhöz.
A Fidesz-KDNP terézvárosi frakciója felszólította Mesterházy Attilát, az MSZP elnökét, hogy vesse latba minden tekintélyét, politikai súlyát és bírja távozásra a közéletből Hatvani Csabát, miután a szocialisták terézvárosi politikusát, jelenlegi VI. kerületi önkormányzati képviselőjét még tavaly novemberben jogerősen elítélték hivatali visszaélés bűntette miatt. A Fidesz frakciója korábban már követelte Hatvani Csabától, hogy adja vissza a mandátumát, mondván, a kerületet csak olyan politikusok vezessék, akik jogi értelemben is támadhatatlannak, feddhetetlennek számítanak, de az MSZP képviselője nem hajlandó lemondani. Miután Ön annak a pártszövetségnek a parlamenti képviselője, amelynek tagja az MSZP is, nyomatékosan kérem, járjon el Mesterházy Attilánál annak érdekében, hogy az MSZP elnöke távolíttassa el Hatvani Csabát a közéletből, továbbá arra is kérem, hogy határolódjon el a bűncselekményt elkövetett politikustól, s tiltsa meg neki, hogy részt vegyen a kampányában. Távolítsa el a kampánystábjából azt a szintén szocialista Külgusz Imrét is, akit a bíróság tavaly ősszel jogerősen elítélt becsületsértés miatt, továbbá pár hete első fokon rágalmazás miatt, miután gyalázkodó Facebook-bejegyzéseket jelentetett meg a Fidesz terézvárosi politikusairól.

Erzsébetváros–Terézváros, 2014. március 20.

Tisztelettel:

Rónaszékiné Keresztes Monika,
a Fidesz–KDNP parlamentiképviselő-jelöltje

amier 2014.03.23. 18:39:01

@Géza911: Ennek a szép hosszú levélnek nem lett volna jobb helye a saját, kissé furcsa, ámde ismerős nevű blogodban? :)))

Erre gondolok:
a-mierzsebetvarosunk.blog.hu/

Géza911 2014.03.23. 18:53:35

Drága Lajosunk gyors és határozott választ kért levele végén. Csak neki akartam jót.

amier 2014.03.23. 19:02:25

Ez szép tőled. Bár én olyan nagyon gyorsnak azért nem nevezném... :)
süti beállítások módosítása